Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LAB_TO2.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
2.62 Mб
Скачать

2. Варіанти індивідуальних завдань

  1. Визначити структуру DATA, яка має 4 бітові поля розміром в 1, 2, 3 і 4 біти. Описати 2 змінні структурного типу DATA. Значення 1-ї змінної задати при описі і скопіювати цю інформацію в 2-гу змінну структурного типу простим присвоюванням структур та за допомогою присвоєння полів структур. Значення полів другої структури вивести на екран.

  2. Використовуючи операції зсуву, помножити задане ціле число на 2, 4, і 16. Задане число і результати множення вивести на екран.

  3. Визначити структуру DATA, яка має 4 бітові поля розміром в 1, 2, 3 і 4 біти. Описати 2 змінні структурного типу DATA. Значення 1-ї змінної задати при описі і скопіювати цю інформацію в 2-гу змінну структурного типу простим присвоюванням структур та за допомогою присвоєння полів структур. Значення полів другої структури вивести на екран.

  4. Визначити структуру VAR, яка має 3 бітові поля розміром 1, 3 і 4 біти. Описати 2 змінні структурного типу VAR. Значення 1-ї змінної задати за допомогою операторів присвоєння і скопіювати цю інформацію в 2-гу змінну структурного типу за допомогою присвоєння полів структур. Значення полів другої структури вивести на екран.

  5. Використовуючи операції зсуву, поділити число 526 на 2, 4, і 16. Задане число і результати ділення вивести на екран.

  6. Використовуючи операції зсуву, помножити ціле число 10 на 2, 4, і 16. Задане число і результати множення вивести на екран

  7. Визначити структуру VAR, яка має 4 бітові поля розміром 1, 2, 3 і 4 біти.. Описати 2 змінні структурного типу VAR. Значення 1-ї змінної задати при описі і скопіювати цю інформацію в 2-гу змінну структурного типу простим присвоюванням структур та за допомогою присвоєння полів структур. Значення полів другої структури вивести на екран після кожного присвоєння.

  8. Використовуючи операції зсуву, помножити задане ціле число на 8, 4, і 16. Задане число і результати множення вивести на екран.

  9. Використовуючи операції зсуву, поділити число 512 на 2, 32, і 16. Задане число і результати ділення вивести на екран.

  10. Визначити структуру VAR, яка має 4 бітові поля розміром 1, 2, 3 і 4 біти.. Описати 2 змінні структурного типу VAR. Значення 1-ї змінної задати при описі і скопіювати цю інформацію в 2-гу змінну структурного типу простим присвоюванням структур та за допомогою присвоєння полів структур. Значення полів другої структури вивести на екран після кожного присвоєння.

  11. Використовуючи операції зсуву, помножити задане ціле число на 2, 8, і 16. Задане число і результати множення вивести на екран.

  12. Використовуючи операції зсуву, помножити задане ціле число на 8, 4, і 16. Задане число і результати множення вивести на екран.

3 Методичні вказівки

  1. Перед написанням програми ще раз переглянути теоретичний матеріал і приклади програм, що ілюструють особливості обробки змінних структурного типу у С-програмах

  2. Визначити структуру, яка має бітові поля, задану у варіанті. Описати екземпляри змінних визначеного структурного типу.

  3. Значення одної змінної структурного типу задати при описі.

  4. Заповнити 2-у структуру шляхом копіювання та за допомогою присвоєння полів структур

  5. Поля другої структури вивести на екран, кожний варіант заповнення вивести окремо.

  6. Використовуючи операції зсуву помножити або поділити задані чисел на числа, рівні степеням 2.

  7. Запустити програму на компіляцію і виконання. У випадку необхідності виправити синтаксичні та інші помилки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]