Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LAB_TO2.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
2.62 Mб
Скачать

2 Постановка задачі

Написати програму, яка здійснює опрацювання масиву структур згідно заданого варіанту. Масив структур повинен містити не менше 5-ти елементів. Масив ввести з клавіатури. Програма повинна видавати підказку користувачу про те який елемент вводити.

3 Варіанти індивідуальних завдань

1. Написати програму, яка вводить масив записів про автомобілі (модель, рік випуску, ціна колір, потужність двигуна). Програма повинна знайти і вивести на екран дані про автомобілі червоного кольору, які випущені після 2002 року і коштують менше 20000 грн.

2. Написати програму, яка вводить масив записів про персональні комп’ютери (Тип процесора, об’єм ОЗП, тип і об’єм жорсткого диску, наявність окремої відеокарти). Програма повинна знайти і вивести на екран дані про комп’ютери, у яких об’єм ОЗП більший 256 МБ і є окрема відеокарта.

3. Написати програму, яка вводить масив записів про мобільні телефони (виробник, модель, об’єм пам’яті, наявність фотокамери, наявність МР3 – плеєра, ціна). Програма повинна знайти і вивести на екран дані про телефони без камери і з МР3 –плеєром.

4. Написати програму, яка вводить масив записів про цифрові фотоапарати (виробник, модель, наявність оптичного збільшення, кратність оптичного збільшення, тип інтерфейсу, об’єм пам’яті, ціна). Програма повинна знайти і вивести на екран дані про фотоапарати у яких об’єм пам’яті перевищує 64 МБ, які мають оптичне збільшення.

5. Написати програму, яка вводить масив записів про студентів (Прізвище, ім’я, рік народження, група, рейтинг, стать). Програма повинна знайти і вивести на екран прізвища та ініціали студентів у яких рейтинг менший 50 балів.

6. Написати програму, яка вводить масив записів про телевізори (модель, діагональ екрана, ціна, наявність супутникового тюнера, кількість систем декодування кольору). Програма повинна знайти і вивести на екран дані про телевізори з діагоналлю екрану менше 54 см і ціною менше 6000 грн.

7. Написати програму, яка вводить масив записів про музичні центри (модель, наявність підтримки МР3 формату, вихідна потужність, ціна, наявність дистанційного керування). Програма шукає і виводить на екран дані про музичні центри які підтримують МР3 і коштують менше 300 грн.

8. Написати програму, яка вводить масив записів про країни Європи (Назва, столиця, кількість населення, площа, кількість міст). Програма повинна знайти і вивести дані про країни у порядку зростання кількості населення.

9. Написати програму, яка вводить масив записів про ріки України (Назва, басейн, довжина, площа приток, в яке море впадає). Програма повинна знайти і вивести на екран дані про річки , довжина яких більша за 100 км.

10. Написати програму, яка вводить масив записів про наявність комплектуючих до персональних комп’ютерів на складі (назва комплектуючого, кількість, ціна, вид упаковки, постачальник, адреса). Програма повинна знайти і вивести на екран дані про постачальників, кількість комплектуючих якого є найменшою і найбільшою.

11. Написати програму, яка вводить масив записів про працівників фірми (Прізвище, ім’я, стать, освіта, стаж роботи, посада). Програма повинна знайти і вивести дані про працівників з вищою освітою і стажем більше 30 років..

12. Написати програму, яка вводить масив записів про цифрові диктофони (модель, кількість годин запису, тип інтерфейсу, ціна, наявність зарядного пристрою). Програма повинна знайти і вивести на екран дані про цифрові диктофони, які мають найбільший та найменший час запису.

13. Написати програму, яка вводить масив записів про наявність носіїв даних в магазині (тип носія, виробник, ціна, ємність, кількість). Програма повинна знайти і вивести на екран дані про носії даних впорядкованих по зростанню ціни.

14. Написати програму, яка вводить масив записів про відеокамери (модель, тип (цифрова/аналогова), ціна, наявність цифрового збільшення, кратність цифрового збільшення, кратність оптичного збільшення). Програма повинна вивести на екран дані про відеокамери, які не мають цифрового збільшення впорядковані по зростанню за ціною.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]