Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LAB_TO2.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
2.62 Mб
Скачать

2 Варіанти індивідуальних завдань

  1. Задати масив цілих чисел розмірністю 10, записати його в файл на диску, прочитати з нього в змінні 2-ий, 5-ий і 10-ий елементи масиву. Значення цих елементів вивести на екран.

  2. Задати масив дійсних чисел розмірністю 9, записати його в файл на диску, прочитати з нього в змінні 2-ий, 5-ий і 8-й елементи масиву. Значення цих елементів вивести на екран.

  3. Задати масив цілих чисел розмірністю 12, записати його в файл на диску, прочитати з нього в змінні 2-ий, 7-ий і 10-й елементи масиву. Значення цих елементів вивести на екран.

  4. Задати масив дійсних чисел розмірністю 11, записати його в файл на диску, прочитати з нього в змінні 2-ий, 5-ий і 10-ий елементи масиву. Значення цих елементів вивести на екран.

  5. Числа від 5 до 20 записати в файл на диску, записавши їх попередньо в масив.. Прочитати з нього в змінні 2-ий,

  6. 1-ий і 1-ий елементи масиву. Значення цих елементів вивести на екран..

  7. Задати масив цілих чисел розмірністю 9, записати його в файл на диску, прочитати з нього в змінні 2-ий, 1-ий і 2-ий елементи масиву. Значення цих елементів вивести на екран.

  8. Задати масив дійсних чисел розмірністю 9, записати його в файл на диску, прочитати з нього в змінні 1-ий, 1-ий і 1-ий елементи масиву. Значення цих елементів вивести на екран.

  9. Числа від 1 до 10 записати в файл на диску, записавши їх попередньо в масив.. Прочитати з нього в змінні 2-ий,

  10. 1-ий і 1-ий елементи масиву. Значення цих елементів вивести на екран..

  11. Задати масив дійсних чисел розмірністю 9, записати його в файл на диску, прочитати з нього в змінні 2-ий, 5-ий і 8-й елементи масиву. Значення цих елементів вивести на екран.

  12. Задати масив дійсних чисел розмірністю 12, записати його в файл на диску, прочитати з нього в змінні 6-ий, 5-ий і 11-ий елементи масиву. Значення цих елементів вивести на екран.

  13. Задати масив цілих чисел розмірністю 7, записати його в файл на диску, прочитати з нього в змінні 3-ий, 1-ий і 3-ий елементи масиву. Значення цих елементів вивести на екран.

  14. Задати масив дійсних чисел розмірністю 11, записати його в файл на диску, прочитати з нього в змінні 2-ий, 1-ий і 2-ий елементи масиву. Значення цих елементів вивести на екран.

  15. Задати масив цілих чисел розмірністю 10, записати його в файл на диску, прочитати з нього в змінні 2-ий, 5-ий і 10-ий елементи масиву. Значення цих елементів вивести на екран.

3 Методичні вказівки

    1. Описати і задати масив згідно умови задачі індивідуального завдання, описати змінні, тип яких співпадає з типом елементів заданого масиву.

    2. Відкрити в двійковому режимі файл для запису елементів масиву і передбачити повідомлення про його успішне чи не успішне відкриття..

    3. За допомогою функції fwrite() заданий масив записати у відкритий файл. Передбачити перевірку на правильність запису масиву в файл.

    4. Закрити файл за допомогою функції fclose().

    5. Відкрити в двійковому режимі файл для читання, передбачивши повідомлення про його успішне чи не успішне відкриття.

    6. Використовуючи функції прямого (довільного доступу) до даних у файлі, (fseek(), rewind((),і ftell() ) встановити положення вказівника у файлі. на відповідні елементи масиву, задані в умові задачі індивідуального завдання.

    7. Прочитати ці елементи масиву в описані змінні використовуючи функцію fread( ), значення яких вивести на екран.

    8. Закінчивши роботу з файлом, закрити його за допомогою функції fclose();

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]