Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
диплом Надя.doc
Скачиваний:
102
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
2.4 Mб
Скачать

1.5 Прогнозування обсягів перевезень до 2012 року

Побудуємо прогноз обсягів перевезень на наступні 3 роки за методом екстраполяції.

Під екстраполяцією розуміють знаходження рівнів за межами часового ряду, тобто подовження у майбутнє тенденції, що спостерігалася у минулому (перспективна екстраполяція). Оскільки у дійсності тенденція розвитку не залишається незмінною, то дані, що отримують шляхом екстраполяції ряду, слід розглядати як ймовірні оцінки .

Екстраполяцію часових рядів здійснюють різними способами, наприклад екстраполюють часові ряди вирівнюванням за аналітичними формулами, тобто, коли відома математична модель, в неї підставляють значення t за межами ряду, що досліджується, і визначають для t ймовірні .

Роки, на які буде зроблено прогноз, матимуть такі порядкові номери: 2010 рік – 5, 2011 рік – 6, 2012 рік – 7.

Визначимо точкові прогнозні значення:

(тис. тонн)

(тис. тонн)

(тис. тонн)

За розрахунками, маємо такі прогнозні дані, що наведені на Додатку А,Б.

2. Технологія роботи станції “ к “

2.1 Технологія формування і розформування составів

Розформування - формування составів на даній станції "К" виконується на сортувальні гірці малої потужності.

В процесі розформування составів на підставі даних обліку накопичення вагонів на сортувальних коліях і даних натурних листів составів, що прибули, про кількість, розташування і вагу вагонів за призначенням плану формування, характеристик вантажу, що перевозиться, під керівництвом маневрового диспетчера здійснюється формування составів за новими призначеннями.

Маневрова робота по розформуванню і формуванню поїздів виконується під керівництвом ДСПГ і по розпорядженню маневрового диспетчера.

Сортувальна гірка станції “ К “ являється немеханізованою гіркою малої потужності має дві гальмові позиції. Гальмування вагонів проводять регулювальники швидкості руху вагонів на першій та другій гальмових позиціях під керівництвом старшого регулювальника швидкості руху вагонів, працюючого на горбу гірці на першій гальмовій позиції, за першою роздільчою стрілкою. Перед розпуском состава з гірки ДСПГ, ознайомившись з сортувальним листком, упевнюється в можливості розміщення вагонів, що розформовуються, в межах сортувальних колій, повідомляє усіх причетним працівникам план розпуску особисто або через регулювальників швидкості руху вагонів переконується у відсутності під вагонами гальмових башмаків і сторонніх предметів, після чого парковому зв’язку, повідомляє про початок розпуску составів і дає вказівку машиністу про насув состава на гірку .

Розпуск состава на гірці виконується одним маневровим локомотивом під керівництвом ДСПГ. При збільшенні розмірів перевезень, або при необхідності підбирання вагонів на під’здні колії, локомотивом і складальною бригадою з іншого маневрового району на гірці можуть одночасно працювати два маневрових локомотива при цьому один локомотив проводить розпуск з гірки, а другий маневровий локомотив в цей час знаходиться на коліях Станційного парку під составом або на коліях Сортувального парку.

На сортувальній гірці малої потужності розформування – формування составів керує черговий складач. Розформування состава здійснюється по сортувальному листку. Після вводу в ЕОМ повідомлення 09 і отримання відкоригованої ТНЛ оператор ЕОМ – коригувальник перевіряє чи всі корективі внесені. При необхідності передає ще раз 09 повідомлення для впевненості і впевнившись, що ТНЛ відкоригована, доповідає маневровому диспетчеру .

В сортувальному листку видаються номера відчепів, номера колій, базове призначення ( основне ) на даній колії, кількість вагонів в відчепі, ваги брутто відчепи, ( для порожніх вагонів “ О ” ), відмітка про роликові підшипники, довгобазні вагони, умовні позначки, данні про наявність в відчепі маршрутних груп чи зчепів ( код групи і кількість вагонів в даному відчепі ), а також номер останнього вагона у відчепі.

Отримавши сортувальний листок ДСПГ узгоджує з маневровим диспетчером колії наступних відчепів, в чотирьох екземплярах, з яких два екземпляри віддає операторам маневрових колонок централізації МК – 1 і МК – 2, третій екземпляр вручає складачу поїздів, а четвертий залишає для себе. При підході гіркового маневрового локомотива до состава поїздів, який буде розформовуватись машиніст локомотива, впевнившись в відсутності огородження, причіплює локомотив і після прибирання гальмових башмаків складачем поїздів по відкритому маневровому світлофору, витягує состав на витяжну колію.