Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДС особенная 4 к.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
282.62 Кб
Скачать

Увідна № 1:

2 жовтня цього року о 15 годині 30 хвилин міліціонерами ППСМ в Дзержинський РВ ГУМВС України в Харківській області був доставлений Смірнов Євген Трохимович, 16.01.1965 р.н., який проживає в кв. 238, розташованої у буд.62”Б” на пр. Перемоги м. Харкова, раніше двічі судимий за хуліганство, звільнений з місць позбавлення волі 25 грудня минулого року. Сержант міліції Іванов В.М. в своєму рапорті доповів, що Смірнов Є.Т., знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, у своєму під’їзді біля ліфту вчинив сварку з Міроненко Ганною Іванівною, яка вивозила з ліфту на інвалідному візку свого брата – Міроненко Герасима Івановича, страждаючого на хворобу Дауна. Смірнов Є.Т. нецензурно висловився, відштовхнув Міроненко Ганну, схопив інвалідний візок з Міроненко Герасимом та покотив його по сходинкам. Хворий дуже злякався и почав горланити. Смірнов Є.Т., продовжуючи свої хуліганські дії, витягнув візок на вулицю и почав бігати з ним по двору та співати пісні непристойного змісту. Побачивши калюжу, Смірнов підвіз Міроненко Герасима до неї, та перекинув візок. Те, що відбувається, побачили діти, які гуляли во дворі, та їх матері. Жителька будинку Остротенко П.М. викликала швидку допомогу і міліцію.

Практична робота на занятті № 1:

  1. Розгляд 1 та 2-го питань згідно плану заняття.

  2. Обговорення приводу та підстав щодо порушення кримінальної справи.

  3. Обговорення постанови про порушення кримінальної справи.

  4. Складання плану першочергових слідчих та інших процесуальних дій.

Заняття 2 (2 год.)

Затримання за підозрою в скоєнні злочину. Обставини, що підлягають доказуванню. Притягнення в якості обвинуваченого.

Завдання на самопідготовку:

1.Визначити підстави та мотиви затримання Смірнова Є.Т. як особи, що підозрюється в скоєнні злочину.

2. Вивчити увідну № 2.

3. Доповнити план слідчих дій.

3. Кваліфікувати дії Смірнова Є.Т. з урахуванням доказів, що зібрані по кримінальній справі.

4. Сформулювати обвинувачення у даній справі та скласти проект постанови про притягнення як обвинуваченого.

Увідна № 2:

Смірнов Є.Т, якого було допитано в якості підозрюваного, пояснив, що він працює вантажником на Олексіївському ринку. 2 жовтня цього року він дуже втомився на роботі та вирішив відпочити у барі, де випив трохи пива з горілкою. Після цього пішов додому, але у під’їзді довго очікував ліфт і з цього приводу знервувався, тому що сусідка Міроненко Ганна завжди затримує ліфт надовго на своєму поверсі, щоб погрузити інвалідний візок свого брата. Дійсно, коли двері ліфту відкрилися, з кабіни вийшла Міроненко Ганна, котра тягнула брата на інвалідному візку. Вона почала лаяти Смірнова, обізвала п'яницею. Він відштовхнув її, увійшов в кабіну ліфту й поїхав на свій поверх. Через годину до нього в квартиру увійшли працівники міліції та відвезли його в райвідділ.

Із акту судово-медичного освідування Смірнова Є.Т. видно, що в його крові знаходяться 2,7 мл. алкоголю. Це свідчить про сильне алкогольне сп'яніння.

Допитані в якості свідків Остротенко П.М., Швачка А.В. та Фойніцька Т.С. пояснюють, що Смірнов Є.Т. був п'яний, бігав по двору з візком, в котрому сидів Міроненко Герасим, перекинув його в калюжу, причому нецензурно виражався, співав пісні непристойного змісту.