Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДС особенная 4 к.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
282.62 Кб
Скачать

Увідна:

1.1 грудня поточного року в чергову частину Київського РВ м. Харкова о 21 год. 30 хв. надійшло телефонне повідомлення про те, що о 21 год. у відділенні невідкладної хірургії центральної районної лікарні автомобілем "Швидкої допомоги" з місця проживання була привезена Агафонова Марія Іванівна, 1952 р.н., з численними ножовими пораненнями в області живота. Постраждала в непритомному стані, її готують до операції.

2. При огляді місця події в домоволодінні Агафонової М.І. були виявлені сліди, характерні для боротьби та самооборони; листи від Боріної, яка проживає в м. Житомирі, вул. Миру 14, де вона виказувала своїй сестрі - Агафонової претензії, що та не захотіла розділити дім, який дістався їй після смерті бабусі. В листах згадувався син Боріної - Віктор.

3. По факту заподіяння Агафоновій невідомою особою тілесних ушкоджень порушено кримінальну справу.

4. Сусідка Агафонової – Пуніна О.Г. - пояснила, що бачила 1 грудня приблизно о 15 годині , як до двору потерпілої зайшов її племінник Борін Віктор. Через деякий час вона почула в будинку крик сусідки, а потім відтіля вискочив Борін і побіг в напрямку трамвайної зупинки. Пуніна з дочкою увійшла в хатину Агафонової, - та лежала на підлозі в крові в непритомному стані. Пуніна викликала по телефону швидку допомогу.

5. Допитана співробітниця Агафонової М.І. – Осипенко В.В. згадала, що та розповідала про свого племінника Віктора, який мав запальний характер, з дитинства був занесений на облік в психіатричний диспансер і навіть лікувався.

6. 2 грудня у 2 год. нарядом патрульно-постової служби на станції Основа м. Харкова був затриманий в стані алкогольного сп’яніння громадянин, у якого був паспорт на ім'я Боріна В.А. В черговій частині лінійного відділу ст. Основа він був впізнаний як особа, яку розшукує Київський РВ за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ст. 121 КК України. У нього був виявлений і вилучений кухонний ніж з держаком синього кольору. Борін В.А. був доставлений до Київського РВ та затриманий за ст. 115 КПК України. 2 грудня у 9 годині 30 хв. він був допитаний слідчим як підозрюваний і пояснив, що поїхав з дому 2 тижні тому. Був в Києві у товариша, а потім поїхав до Харкова. У Харкові на вокзалі випив пива, а потім незнайомі хлопці пригостили його горілкою. Він випив склянку і відчувши себе погано, вирішив поїхати до своєї тітки, яка живе біля трамвайної зупинки по вул. Шевченка. Поки їхав в трамваї, стало ще гірше, потім втратив свідомість, що з ним відбувалося далі, не пам'ятає. Звідки у нього ніж, не знає. На питання слідчого про стан здоров'я, пояснив що з 16 років знаходився на обліку в психоневрологічному диспансері, на протязі 3 місяців лікувався в психіатричній лікарні м. Житомира. В армії за станом здоров'я не служив.

7. У відділенні невідкладної хірургії була допитана як потерпіла Агафонова, яка пояснила, що 1 грудня до неї зайшов племінник - Борін Віктор, якого вона не бачила на протязі 3 останніх років. Він був дуже збуджений, став кричати, вимагати гроші за будинок, одержаний в спадок. Потім вихопив зі столу кухонний ніж і вдарив її в живіт. Від цього вона зразу втратила свідомість.

8. Відносно обвинуваченого Боріна В.А. було призначено судово-психіатричну експертизу, в ході якої виявлено, що Борін страждає на психопатію та під час заподіяння Агафонової поранень не мав можливості відповідати за свій вчинок та керувати ним.

9. В ході досудового слідства проведені всі необхідні слідчі дії та зібрано достатньо доказів, які вказують на те що вказане суспільно-небезпечне діяння скоїв Борін Віктор Андрійович, 1969 р.н.

Практична робота на занятті:

1. Розгляд питань згідно плану заняття.

2. Обговорення постанови про направлення справи до суду для вирішення питання про застосування до Боріна В.А. примусових заходів медичного характеру.