Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДС особенная 4 к.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
282.62 Кб
Скачать

Увідна:

9 травня цього року невідомий, проникнувши у гараж, розташований біля буд.20 на вул. Архітекторів м. Харкова, незаконно заволодів автомобілем ВАЗ 2103 , що належав Іванову П.С. За даним фактом 15.05. ц.р. СВ Дзержинського РВ було порушено кримінальну справу.

17 травня цього року у дворі будинку № 4, розташованому на вул. Постишева м. Харкова невідомий незаконно заволодів автомобілем ВАЗ 2105, що належав Крячко В.І. За даним фактом 26.05. ц.р. СВ Жовтневого РВ було порушено кримінальну справу.

2 липня цього року Московським РВ було порушено кримінальну справу по факту незаконного заволодіння автомобілем ВАЗ 2103, що належав Швидьку В.І. та знаходився на автостоянці біля педагогічного коледжу (буд.5, вул. Фейєрбаха м. Харкова). Подія відбулася 30.06. ц.р.

5 серпня ц.р. у дворі буд. 46 на пр. Л.Свободи м. Харкова оперуповноваженим ОКР Дзержинського РВ лейтенантом міліції Кравченко Д.І. було затримано Нестеренко В.Ф., котрий знаходився у салоні автомобіля ВАЗ 2105 (власник Петренко К.У.) та намагався завести його, з'єднуючи проводи замка запалювання. Відносно Нестеренка СВ Дзержинського РВ було порушено кримінальну справу, в ході розслідування якої, під час обшуку в його помешканні, було знайдено а/м Швидька В.І. та запчастини автомобілів Іванова П.С. та Крячка В.І.

Під час допиту обвинувачений Нестеренко В.Ф. пояснив, що а/м Іванова із гаража він викрав разом зі своїм неповнолітнім братом – 16-річним Нестеренко Яном. Показання підтверджені у ході досудового слідства. Нестеренко Ян притягнений в якості обвинуваченого.

Практична робота на занятті:

  1. Розгляд питань згідно плану заняття.

  2. Обговорення проектів відповідних постанов.

  3. Написання остаточних варіантів цих рішень.

Тема 3. Створення слідчих та слідчо-оперативних груп (2 год.)

План:

  1. Процесуальні основи та порядок створення слідчої групи.

  2. Порядок створення слідчо-оперативної групи.

  3. Функції слідчого у складі слідчої та слідчо-оперативної груп.

  4. Види слідчо-оперативних груп.

  5. Міжвідомчі слідчі та слідчо-оперативні групи.

  6. Виконання завдань згідно увідної.

Мета заняття:

Груповий метод забезпечує швидке та повне проведення усіх необхідних дій. Для нього характерно тактичне маневрування і також можливість одночасно здійснювати декілька слідчих дій, підвищуючи їх результативність. Під час заняття курсанти повинні вивчити, з якою метою, ким і в якому порядку створюються слідчі та слідчо-оперативні групи. Необхідно чітко уяснити чим відрізняються ці утворення та які вони мають види. Слід також звернути увагу на процесуальне становище слідчого у складі слідчих та слідчо-оперативних груп.

Література:

  1. Кримінально-процесуальний кодекс України.

  2. Наказ МВС України № 1155 від 04.10.2003 р. “ Про вдосконалення реагування на повідомлення про злочин, інші правопорушення і події та забезпечення оперативного інформування в органах і підрозділах внутрішніх справ України”.

  3. Синиокий О.В. Виды следственных и следственно-оперативных групп: сравнительный анализ //Государство и право. – 1997. - № 1. – С. 60-67.

  4. Синєокий О.В. Організація роботи слідчо-оперативної групи по розкриттю вбивств на першочерговому етапі розслідування//Вісник Запорізького юридичного інституту. – 1999. № 4. – С. 181-187.

  5. Справочник следователя. Випуск 2. – М; 1990.

Завдання на самопідготовку:

  1. Згідно плану заняття підготувати відповіді на питання.

  2. Вивчити увідну.

  3. Скласти проект постанови про призначення по кримінальній справі декількох слідчих.