Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДС особенная 4 к.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
282.62 Кб
Скачать

Увідна № 1:

1.В чергову частину Комінтернівського РВ ХМУ УМВС України в Харківській області 10 жовтня цього року в 14 годин від чергового по Університету внутрішніх справ по телефону надійшло повідомлення про те, що на проспекті 50-річчя СРСР навпроти КПП № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ о 13 годин 50 хв. зіткнулися два легкові автомобілі, в одному з яких внаслідок отриманих тілесних пошкоджень пасажир знаходиться в непритомному стані. На місце ДТП виїхала слідчо-оперативна група. Водії транспортних засобів, які приймали участь у ДТП, пояснили, що положення їх автомобілів на проїзній частині після аварії не змінювалось. Результати огляду місця ДТП зафіксовані в протоколі і на схемі, яка додається до нього. Оглядом установлено, що в ДТП приймали участь автомобілі:

ВАЗ-2109 (номерний знак 270-12ХА) під керуванням водія (власника) Петрова Б.М., ВАЗ-21011 (номерний знак 127-56 ХА) під керуванням водія (власника) Сіроштана В.В. На обох автомобілях включена аварійна сигналізація, на проїзній частині виставлено знак аварійної зупинки (у відповідності до п.9.10. Правил дорожнього руху). На автомобілі ВАЗ-2109 маються пошкодження: деформовані передній бампер, капот, переднє праве крило, кришка диску правого переднього колеса; розбиті права фара і передній покажчик правого повороту. На автомобілі ВАЗ-21011 деформовані ліве заднє крило, ліві задні дверцята, кришка багажника; розбите заднє скло і скло лівих задніх дверцят, задній покажчик лівого повороту, на лівому задньому крилі зафіксовані подряпини фарби. В результаті ДТП постраждали пасажири автомобіля ВАЗ-21011 Лєсная В.М., Сіроштан В.І., які до приїзду слідчо-оперативної групи були відправлені з місця події попутним автомобілем в лікарню швидкої невідкладної допомоги № 4 м. Харкова.

Дані про власників автомобілів:

Петров Борис Михайлович, 1964 р. народження, уродженець м. Харкова, підприємець, проживає: м. Харків, проспект Тракторобудівників, 14, кв.2.

Сіроштан Віктор Васильович, 1954 р. народження, уродженець м. Харкова, працює в АТП-16358 слюсарем, проживає: м. Харків, вул. Клочковська, 198,кв.84.

У своїх поясненнях водії вказали:

Петров Б.М.: Я рухався по проспекту 50-річчя СРСР в бік проспекту Гагаріна зі швидкістю приблизно 40 км/год. повз територію Університету внутрішніх справ, пасажирів в автомобілі не було. Дорогу я знаю добре, так як раніше часто по ній їздив. Не доїхавши метрів 60 до перехрестя з дорогою, що веде від Університету до проспекту 50-річчя СРСР, я побачив автомобіль ВАЗ-21011, який рухався по цій дорозі в бік проспекту. Цей автомобіль , під’їхавши до перехрестя, знизив швидкість, але раптом різко збільшив її і виїхав на проїзну частину дороги, по якій рухався я. В цей момент відстань між нашими автомобілями була приблизно 10 м. Я подав звуковий сигнал, загальмував автомобіль, і, намагаючись уникнути зіткнення, прийняв праворуч, так як ВАЗ-21011 продовжував рух вперед, але вжиті мною заходи були безуспішними і мій автомобіль вдарив виїжджаючий автомобіль в задню частину зліва.

Сіроштан В.В.: Я сьогодні вранці з жінкою поїхав до сина, який проходить строкову військову службу у військовій частині, що знаходиться поблизу Університету внутрішніх справ. З нами поїхала і наречена сина Лєсная В.Н. Після зустрічі з сином ми поїхали додому. Я керував автомобілем, жінка знаходилась на задньому сидінні зліва, а Лєсная - біля неї. Швидкість мого автомобіля становила приблизно 20 км/год. Перед виїздом на проспект 50-річчя СРСР я побачив дорожній знак "Дати дорогу", але ліворуч не подивився, понадіявшись, що зіткнення з транспортом, який рухається по проспекту, не станеться, так як проїзна частина, на яку я виїжджав, широка і дозволить водіям об’їхати мій автомобіль. Але, коли я виїхав на перехрестя і почав виконувати правий поворот, то відчув сильний удар зліва, від чого автомобіль відкинуло до правого краю проїзної частини. Зупинивши автомобіль, я побачив, що жінка непритомна, у неї на обличчі була кров. Лєсная В.М. сказала мені, що вона відчуває гостру біль у спині. Цього дня за сніданком я випив 150 грамів горілки.

2.У довідках з лікарні вказано, що у Сіроштан Валентини Іванівни, доставленої 10 жовтня 1998 року о 14 год. 50 хв. після ДТП, маються тілесні пошкодження у вигляді вивиху шийного хребця і струсу головного мозку, а у Лєсної Віри Миколаївни – перелом і вивих другого поперекового хребця.

3. Інші дані, необхідні для вирішення питання про порушення кримінальної справи, приведені на схемі ДТП (додається)