Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДС особенная 4 к.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
282.62 Кб
Скачать

Практична робота на занятті № 2:

  1. Обговорення проведення слідчих дій, потрібних для збору достатніх доказів.

  2. Обговорення и складання остаточного варіанту постанови про притягнення як обвинуваченого

Заняття 3 (2 год.)

Встановлення місця перебування обвинуваченого. Процесуальний порядок оголошення розшуку обвинуваченого. Розшук обвинуваченого. Зупинення досудового слідства

Завдання на самопідготовку:

  1. Згідно плану заняття підготувати відповіді на питання 3, 4, 5.

  2. Вивчити увідну № 3.

  3. Визначити порядок прийняття процесуальних рішень та дій щодо ситуації, яка склалася.

Увідна № 3:

Обвинувачений Смірнов Є.Т. згідно мотивованої постанови судді утримувався під вартою в СІЗО. В ході допиту він заявив, що під час відбування покарання у виправній колонії його було травмовано – стався перелом підвалин черепа.( факт травмування підтверджено). Після того випадку у нього трапляються провали пам'яті. Тому він не пам'ятає, що сталося 2 жовтня цього року. Крім того, Смірнов перебуває на обліку у районному наркологічному диспансері, як страждаючий на алкоголізм. Слідчим прийнято рішення на проведення стаціонарної судово-психіатричної та наркологічної експертиз. З цією метою Смірнова було перевезено до закритого відділення психіатричної лікарні.

1 листопада цього року обвинувачений скоїв втечу з під охорони.

Практична робота на занятті № 3:

1. Розгляд 3, 4 та 5-го питань згідно плану заняття.

  1. Обговорення порядку потрібних процесуальний рішень та дій.

3.Обговорення и складання необхідних постанов.

Заняття 4 (2 год.)

Закінчення провадження у справах про хуліганство.

Завдання на самопідготовку:

  1. Вивчити увідну № 4.

  2. Дати оцінку достатності доказів для складання обвинувального висновку.

  3. Скласти проект обвинувального висновку.

Увідна № 4:

2 листопада цього року слідчим СО Дзержинського РВ було порушено кримінальну справу відносно Смірнова Є.Т. за ознаками ч.1 ст. 393 КК України. 5 листопада цього року обвинувачений Смірнов Є.Т., якого розшукували, був затриманий у дачному будиночку, що належав його матері. Провадження по справах відновлено. Обидві кримінальні справи обєднанні в одне провадження. Із висновку стаціонарної судово-психіатричної експертизи видно, що в момент скоєння обох злочинів Смірнов Євген Трохимович віддавав звіт своїм діям і був в змозі керувати ними. По справі зібрано достатньо доказів, що свідчать про винність Смірнова Є.Т.

Практична робота на занятті:

  1. Обговорення та складання остаточного варіанту обвинувального висновку.

Тема 8 Організація досудового слідства і складання слідчим основних процесуальних документів по кримінальних справах про злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотичних речовин (8 год.) План:

  1. Загальна характеристика злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних речовин.

  2. Особливості розслідування кримінальних справ даної категорії.

  3. Прийняття рішення про відмову в порушенні кримінальної справи відносно окремої особи (по окремому епізоду) у ході досудового слідства.

  4. Виконання практичних завдань згідно увідних.

Мета занять:

Злочини, пов’язані зі збутом і вживанням наркотичних речовин, за останні роки займають значне місце серед загальної кількості злочинів, які розслідуються слідчим органів внутрішніх справ. Нажаль, як свідчить практика, найчастіше до кримінальної відповідальності притягаються споживачі наркотиків, тоді як їх виробники і збувачі такої відповідальності уникають. Тому головним завданням при розслідуванні кримінальних справ, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних речовин, є з’ясування джерел їх придбання, встановлення і притягнення до відповідальності осіб, які виготовляють і збувають наркотики.

Література:

  1. Шурухнов И.Г. Расследование незаконного изготовления, хранения, приобретения, перевозки и сбыта наркотических средств. М., 1990.

  2. Коханов В.А., Сивачев А.В. Особенности расследования преступных действий с наркотическими средствами. – М., 1989.

  3. Крылев И.И. Расследование уголовных дел об организации или содержания притонов для потребления наркотических средств. –М., 1990.