Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
instrukcija3.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
420.35 Кб
Скачать

8. Відповідальність осіб, засуджених до покарання у виді громадських робіт

8.1. За порушення порядку та умов відбування покарання у виді громадських робіт, а також порушення громадського порядку, за яке засуджену особу було притягнуто до адміністративної відповідальності, до засудженої особи застосовується застереження у виді письмового попередження /додаток 30 до цієї Інструкції/ про притягнення до кримінальної відповідальності /частина 1 статті 40 Кримінально-виконавчого кодексу України/.

8.2. Ухиленням від відбування покарання вважаються:

8.2.1. Невиконання встановлених обов’язків, порушення порядку та умов відбування покарання, а також притягнення до адміністративної відповідальності за правопорушення, які були учинені після письмового попередження.

8.2.2. Невихід більше двох разів протягом місяця на громадські роботи без поважної причини.

8.2.3. Допущення більше двох порушень трудової дисципліни протягом місяця.

8.2.4. Поява на роботі в нетверезому стані, у стані наркотичного або токсичного сп’яніння.

8.3. Порушником визнається також засуджена особа, яка не з’явилась без поважної причини до інспекції або зникла з метою ухилення від відбування покарання. За кожним фактом допущеного порушення засуджена особа дає письмове пояснення, яке долучається до її особової справи.

Поважними причинами неявки засудженої особи до інспекції у призначений строк визнаються: несвоєчасне одержання виклику, хвороба та інші обставини, що фактично позбавляють її можливості своєчасно прибути за викликом і які документально підтверджені /частина 1 статті 37 Кримінально-виконавчого кодексу України/.

8.4. Стосовно особи, яка порушує порядок та умови відбування покарання або ухиляється від відбування покарання у виді громадських робіт, працівник інспекції направляє прокуророві матеріали для вирішення питання про притягнення засудженої особи до кримінальної відповідальності відповідно до частини другої статті 389 Кримінального кодексу України /доставка такої засудженої особи до прокуратури та до суду здійснюється працівниками органів внутрішніх справ/. Копії цих матеріалів підшиваються до особової справи засудженої особи.

8.5. Прокуророві направляються такі матеріали:

подання;

копія вироку суду;

копія облікової картки;

довідка про відбутий засудженою особою час покарання /у годинах/;

довідка про вчинені ним порушення та вжиті інспекцією заходи впливу;

пояснення засудженої особи;

інші дані, що свідчать про ухилення.

8.6. У поданні вказуються конкретні факти ухилення засудженої особи від відбування покарання:

кількість випадків невиходу на роботу, порушення трудової дисципліни, появи на роботі в нетверезому стані і протягом якого часу вони здійснені;

неявка в інспекцію за викликом без поважних причин;

які не виконав обов’язки та допустив порушення порядку й умов відбування покарання;

які вчинено проступки засудженою особою та чи притягувалась вона до адміністративної відповідальності;

ухилення від реєстрації.

 

9. Організація та проведення розшуку осіб, засуджених до покарання у виді громадських робіт, місцезнаходження яких невідоме

9.1. Якщо місцезнаходження осіб, засуджених до покарань у виді громадських робіт, невідоме, а також у разі неприбуття після звільнення з місць обмеження або позбавлення волі до обраного місця проживання /при заміні покарання більш м’яким/ працівник підрозділу інспекції, у якому засуджена особа перебуває на обліку /на територію обслуговування якого мав прибути/, проводить такі початкові розшукові дії:

9.1.1. Опитує родичів, сусідів та знайомих засудженої особи, установлює його можливе місцеперебування і зв’язки за межами місця проживання.

9.1.2. Через працівників відділу кадрів за місцем роботи або навчання встановлює осіб, які можуть знати місцезнаходження засудженої особи.

9.2. Направляє запити:

9.2.1. За місцем проживання родичів та знайомих засудженої особи.

9.2.2. До адресно-довідкового бюро, ЖЕКу, селищної, сільської або міської ради.

9.3. Перевіряє:

9.3.1. Медичні установи за місцем проживання, морги /чи не стала засуджена особа жертвою нещасного випадку або злочину/.

9.3.2. За обліками органів внутрішніх справ /чи немає засудженої особи серед затриманих, адмінарештованих, у спецустановах органів внутрішніх справ/.

9.4. Початкові розшукові заходи проводяться протягом одного місяця з дня, коли працівнику інспекції стало відомо про залишення засудженою особою місця постійного проживання або неприбуття звільненої особи з місць обмеження чи позбавлення волі до обраного місця проживання /при заміні покарання більш м’яким/.

9.5. Якщо протягом указаного терміну місцезнаходження засудженої особи не встановлене, то працівник інспекції передає подання, копію вироку суду та матеріали початкового розшуку із супроводжувальним листом до органів внутрішніх справ для здійснення подальшого розшуку засудженої особи.

Одночасно з цим стосовно засудженої особи прокуророві направляються матеріали для вирішення питання про порушення кримінальної справи за ухилення від відбування покарання.

9.6. Зниклою з місця проживання визнається засуджена особа, місцезнаходження якої не встановлено протягом 30 днів у результаті проведення інспекцією початкових розшукових заходів.

9.7. Копії матеріалів початкових розшукових заходів долучаються до особової справи засудженої особи, як і всі інші матеріали, що надходять після цього.

9.8. У разі потреби працівнику органів внутрішніх справ надаються копії інших документів, що містяться в особовій справі засудженої особи, яка розшукується.

9.9. Після затримання засудженої особи /установлення місцезнаходження/ працівник інспекції з’ясовує всі обставини і причини залишення нею постійного місця проживання або неприбуття до обраного місця проживання і, впевнившись, що мало місце ухилення від відбування покарання, надсилає прокуророві матеріали для вирішення питання про порушення кримінальної справи за ухилення від відбування призначеного судом покарання. Копії цих матеріалів долучаються до особової справи засудженої особи.

9.10. У разі встановлення місцезнаходження засудженої особи, яка розшукувалась і проживає в іншому регіоні /за відсутності ухилення від відбування покарання/, працівник інспекції негайно надсилає запит про це до підрозділу інспекції за новим місцем проживання засудженої особи з вимогою негайно провести бесіду із засудженою особою і при потребі зробити запит для направлення особової справи засудженої особи.

9.11. Після отримання такого запиту працівник інспекції протягом десяти днів проводить перевірку і при позитивному результату робить запит про направлення на його адресу особової справи засудженої особи.

9.12. В особовій справі особи, яка перебуває в розшуку, мають бути: копія постанови про оголошення розшуку із зазначенням номера розшукової справи, довідки про стан розшуку засудженої особи через кожні шість місяців.

9.13. Особа, засуджена до громадських робіт, розшук якої оголошено у зв’язку з ухиленням від відбування покарання, затримується і конвоюється органом внутрішніх справ у порядку, передбаченому кримінально-процесуальним законодавством.

 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]