Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
instrukcija3.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
420.35 Кб
Скачать

3. Функції органів внутрішніх справ з проведення індивідуально-профілактичної роботи за місцем проживання осіб, засуджених до покарання у виді виправних робіт

3.1. При проведенні індивідуально-профілактичної роботи з особами, засудженими до покарання у виді виправних робіт, органи внутрішніх справ виконують:

3.1.1. Постанови суду та подання інспекції про розшук засуджених осіб, місцезнаходження яких невідоме /частина 5 статті 41 Кримінально-виконавчого кодексу України/.

3.1.2. Подання про привід засуджених осіб, які не з’явилися за викликом до інспекції без поважних причин /частина 5 статті 41 Кримінально-виконавчого кодексу України/.

3.1.3. Постанови судів про привід засуджених осіб, які ухиляються від явки до них у зв’язку з розглядом кримінальних справ за ухилення від відбування покарання у виді виправних робіт.

3.2. Здійснюють:

3.2.1. Затримання і конвоювання у порядку, передбаченому кримінально-процесуальним законодавством, осіб, які притягнуті до кримінальної відповідальності за ухилення від відбування покарання у виді виправних робіт.

3.2.2. Затримання і конвоювання в порядку, передбаченому кримінально-процесуальним законодавством, осіб, засуджених до покарання у виді виправних робіт, розшук яких оголошено у зв’язку з ухиленням від відбування покарання /частина 7 статті 46 Кримінально-виконавчого кодексу України/.

3.3. Підрозділи інформаційних технологій головних управлінь МВС України в Автономній Республіці Крим, місті Києві та Київській області, управлінь МВС України в областях, місті Севастополі та на транспорті за запитами працівників інспекції безоплатно надають інформацію щодо розшуку, притягнення до кримінальної або адміністративної відповідальності засуджених осіб, які перебувають на обліку в інспекції.

3.4. Після порушення кримінальної справи стосовно особи, яка відбуває покарання у виді виправних робіт, слідчий або орган дізнання протягом 10 днів після встановлення факту засудження направляють до підрозділу інспекції, у якому засуджена особа перебуває на обліку, копію постанови про порушення кримінальної справи та інформацію про обрання запобіжного заходу стосовно такої особи.

3.5. Працівники служби дільничних інспекторів міліції та кримінальної міліції у справах неповнолітніх міських та районних органів внутрішніх справ:

3.5.1. Ведуть облік осіб, засуджених до покарання у виді виправних робіт.

3.5.2. Проводять із засудженими особами індивідуально-профілактичну роботу, спрямовану на їх виправлення, попередження порушення громадського порядку та інших прав громадян, а також учинення ними нових злочинів.

3.5.3. Щомісяця здійснюють перевірки за місцем проживання засуджених осіб, про результати яких у кінці кожного кварталу письмовою довідкою, окремо щодо кожної засудженої особи, інформують інспекцію і обов’язково додають до неї матеріали перевірки /пояснення засудженої особи, рапорти та ін./, які долучаються до особової справи засудженої особи.

3.5.4. У разі встановлення факту притягнення до адміністративної відповідальності засудженої особи письмово повідомляють про це інспекцію та вносять відповідні записи до алфавітних карток обліку осіб, стосовно яких здійснюється профілактична робота.

 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]