Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
instrukcija3.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
420.35 Кб
Скачать

7. Підстави та порядок зняття з обліку осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, та звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років

7.1. Контроль за поведінкою засуджених осіб припиняється, і вони знімаються з обліку у зв’язку з /із/:

7.1.1. Закінченням іспитового строку - за наявності постанови /ухвали/ суду про звільнення.

7.1.2. Скасуванням звільнення від відбування покарання з випробуванням /звільненням від відбування покарання/ та направленням для відбування покарання, призначеного вироком суду, - за наявності відповідної постанови /ухвали/ суду.

7.1.3. Скасуванням вироку - за наявності відповідної постанови /ухвали/ суду.

7.1.4. Звільненням засудженої жінки, яка має дитину віком до трьох /семи/ років, від подальшого відбування покарання або заміною його більш м’яким, направленням її для відбування покарання, призначеного вироком суду, - за наявності відповідної постанови /ухвали/ суду.

7.1.5. Амністією - за наявності відповідної постанови /ухвали/ суду.

7.1.6. Засудженням за учинення нового злочину - за наявності копії вироку, що набрав законної сили.

7.1.7. Смертю засудженої особи - за наявності відповідної довідки з відділу реєстрації актів громадянського стану.

7.1.8. Пересилкою особової справи до іншого підрозділу інспекції - за наявності підтвердження про отримання особової справи.

7.2. Зняття засудженої особи з обліку здійснюється в день надходження відповідних документів до інспекції.

7.3. У десятиденний термін після зняття з обліку особи, яка підлягає призову на строкову військову службу, у відповідний військкомат направляється повідомлення.

У такий самий термін про зняття з обліку засудженої особи направляється повідомлення до відділу /відділення/ у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб.

7.4. Про дату та підстави зняття засудженої особи з обліку робиться відповідний запис у журналі обліку засуджених та на першій сторінці обкладинки особової справи.

 

8. Строки та умови зберігання документації

8.1. Установлюються такі строки зберігання документів стосовно осіб, які перебували на обліку в інспекції:

8.1.1. Три роки - особові справи засуджених осіб, яких було знято з обліку, та копії постанов про звільнення від відбування покарання або про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням.

8.1.2. П’ять років - журнали обліку засуджених осіб.

8.1.3. Три роки - звіти про чисельність засуджених осіб, які перебували на обліку, та справи з листування щодо питань виконання судових рішень.

8.2. Обчислення строків зберігання документів, указаних у пунктах 8.1.1, 8.1.2 та 8.1.3 цього розділу Інструкції, проводиться з 1 січня року, наступного за роком закінчення провадження матеріалів.

8.3. Особові справи засуджених осіб, яких було знято з обліку, зберігаються у пачках за роками зняття з обліку.

8.4. Після закінчення строків зберігання всі вищезазначені документи підлягають знищенню в порядку, визначеному законодавством.

 

Розділ V. Організація роботи інспекції щодо направлення осіб, засуджених до покарання у виді обмеження волі, які на час винесення вироку суду не перебували під вартою, до кримінально-виконавчих установ відкритого типу /стаття 61 Кримінального кодексу України, статей 56 - 58 Кримінально-виконавчого кодексу України/

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]