Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
instrukcija3.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
420.35 Кб
Скачать

10. Підстави та порядок зняття з обліку осіб, засуджених до покарання у виді громадських робіт

10.1. Виконання покарання у виді громадських робіт припиняється, а засуджені особи знімаються з обліку у зв’язку з /із/:

10.1.1. Відбуттям призначеної судом кількості годин громадських робіт - за наявності повних даних з підприємства про відпрацьований час.

10.1.2. Засудженням за ухилення від відбування громадських робіт - за наявності вироку суду, який набрав законної сили.

10.1.3. Амністією - за наявності відповідної постанови /ухвали/ суду.

10.1.4. Скасуванням вироку - за наявності відповідної постанови /ухвали/ суду.

10.1.5. Іншими підставами, передбаченими законодавством.

10.2. З обліку також знімаються:

10.2.1. Померлі - за наявності відповідної довідки органу реєстрації актів громадянського стану.

10.2.2. Особи, засуджені за учинення нового злочину, - за наявності копії вироку суду, що набрав законної сили.

10.2.3. Засуджені особи, які змінили місце проживання і вибули за межі території обслуговування, - за наявності підтвердження про отримання особової справи підрозділом інспекції за новим місцем проживання.

10.3. У день закінчення строку покарання у виді громадських робіт /у день отримання останнього повідомлення від власника підприємства про відбутий засудженою особою час покарання/, а при звільненні за іншими підставами - не пізніше наступного робочого дня після одержання відповідних документів працівник інспекції направляє повідомлення власнику підприємства, де засуджена особа відбувала покарання, про припинення його виконання.

10.4. Зняття засудженої особи з обліку після відбуття покарання здійснюється за рапортом працівника інспекції, затвердженим начальником підрозділу інспекції.

10.5. Зняття засудженої особи з обліку за іншими підставами здійснюється в день надходження відповідних документів до інспекції.

10.6. У десятиденний термін після зняття з обліку особи, яка підлягає призову на строкову військову службу, у відповідний військкомат направляється повідомлення.

У такий самий термін про зняття з обліку засудженої особи направляється повідомлення до відділу /відділення/ у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб.

10.7. Засудженій особі, яка відбула призначений судом строк покарання у виді громадських робіт, на її вимогу може видаватися довідка про відбуття покарання або про звільнення від нього /частина 6 статті 153 Кримінально-виконавчого кодексу України/.

10.8. Про дату та підстави зняття з обліку робиться відповідний запис у журналі обліку, обліковій картці та на першій сторінці обкладинки особової справи.

 

11. Строки та умови зберігання документації

11.1. Установлюються такі строки зберігання документів стосовно осіб, які перебували на обліку в інспекції:

11.1.1. Три роки - особові справи та облікові картки засуджених, яких було знято з обліку.

11.1.2. П’ять років - журнали обліку осіб, засуджених до покарання у виді громадських робіт.

11.1.3. Три роки - звіти про чисельність засуджених, які перебували на обліку, та справи з листування щодо питань виконання судових рішень.

11.2. Обчислення строків зберігання документів, указаних у пунктах 11.1.1, 11.1.2 та 11.1.3 цього розділу Інструкції, проводиться з 1 січня року, наступного за роком закінчення провадження матеріалів.

11.3. Особові справи засуджених осіб, яких було знято з обліку, зберігаються у пачках за роками зняття з обліку.

11.4. Після закінчення строків зберігання всі вищезазначені документи підлягають знищенню у порядку, визначеному законодавством.

 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]