Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
instrukcija3.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
420.35 Кб
Скачать

5. Порядок відбування покарання у виді громадських робіт засудженими особами

5.1. Після отримання копії вироку суду кожна засуджена особа викликається до інспекції /неповнолітній - з батьками або особою, яка їх заміняє/. З нею проводиться бесіда, під час якої роз’яснюються порядок та умови відбування покарання, повідомляється про стягнення, які можуть бути накладені, про відповідальність за ухилення від відбування громадських робіт. За результатами бесіди засуджена особа дає підписку /додаток 23 до цієї Інструкції/, у якій власноручно зазначає про ознайомлення з вимогами щодо осіб, засуджених до громадських робіт. Крім цього, засуджена особа заповнює анкету.

5.2. Заздалегідь визначивши з органом місцевого самоврядування перелік підприємств, на яких засуджені особи відбувають громадські роботи, працівник інспекції не пізніше десятиденного строку з дня отримання копії вироку суду видає засудженій особі направлення /додаток 24 до цієї Інструкції/ на одне з цих підприємств, де вона відбуватиме покарання.

5.3. Особи, засуджені до громадських робіт, зобов’язані:

додержуватися встановлених законодавством порядку та умов відбування покарання;

сумлінно ставитися до праці, працювати на визначених для них об’єктах і відпрацьовувати установлений судом строк громадських робіт;

працювати на визначених для них об’єктах;

відпрацьовувати установлений строк громадських робіт;

з’являтися за викликом до інспекції;

повідомляти інспекцію про зміну місця проживання;

періодично з’являтися на реєстрацію до інспекції;

не порушувати громадський порядок.

Засудженим особам забороняється без дозволу інспекції виїжджати за межі України /частина 4 статті 37 Кримінально-виконавчого кодексу України/.

5.4. У відповідності до частини третьої статті 13 Кримінально-виконавчого кодексу України працівник інспекції виносить постанову /додаток 25 до цієї Інструкції/ про встановлення днів явки на реєстрацію та контролює періодичність явки засуджених осіб на реєстрацію.

Періодичність явки на реєстрацію встановлюється постановою, яка затверджується начальником підрозділу інспекції та оголошується засудженій особі під підпис, після чого заводиться листок реєстрації /додаток 26 до цієї Інструкції/.

Періодичність явки засудженої особи на реєстрацію до інспекції встановлюється від одного до чотирьох разів на місяць у залежності від злочину, за який її засуджено, ставлення засудженої особи до відбування покарання та праці.

5.5. Щодо особи, яка згідно з висновком лікарсько-трудової експертної комісії під час відбування покарання визнана інвалідом першої або другої групи, працівник інспекції направляє до суду подання /особову справу та зазначений вище висновок/ про звільнення такої особи від відбування покарання відповідно до частини третьої статті 56 Кримінального кодексу України та частини третьої статті 37 Кримінально-виконавчого кодексу України, при цьому до вирішення зазначених вище питань судом відбування покарання призупиняється.

5.6. Стосовно особи, яка після постановлення вироку суду досягла пенсійного віку, а також жінки, яка стала вагітною, працівник інспекції направляє до суду подання /особову справу та, відповідно, завірену копію пенсійного посвідчення або завірену копію медичного висновку/ про звільнення їх від відбування покарання, при цьому до вирішення зазначених вище питань судом відбування покарання призупиняється.

5.7. Працівник інспекції може давати засудженим особам дозвіл на виїзд за межі України тільки в разі направлення їх у відрядження з місця роботи, при потребі проходження курсу лікування та в разі смерті близького родича /подружжя, батьки, діти, усиновлювачі, усиновлені, рідні брати й сестри, дід, баба, онуки/, що обов’язково повинно підтверджуватися документально. У таких випадках ксерокопії відповідних документів долучаються до особової справи засудженої особи.

У разі прийняття рішення про надання засудженій особі дозволу на виїзд за межі України /відмову в наданні дозволу на виїзд/ працівник інспекції виносить мотивовану постанову, яка видається засудженій особі. Копія такої постанови долучається до особової справи засудженої особи.

5.8. З метою встановлення випадків порушення засудженими особами громадського порядку працівник інспекції контролює поведінку засуджених осіб і один раз на три місяці направляє до органів внутрішніх справ запити про те, чи притягувалися засуджені особи до адміністративної відповідальності.

5.9. Працівник інспекції направляє вимоги до підрозділів інформаційних технологій головних управлінь МВС України в Автономній Республіці Крим, місті Києві та Київській області, управлінь МВС України в областях, місті Севастополі та на транспорті з метою встановлення випадків учинення засудженими особами нових злочинів. Отримані відповіді зберігаються в особових справах засуджених осіб.

 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]