Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
instrukcija3.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
420.35 Кб
Скачать

Розділ III. Порядок виконання покарання у виді виправних робіт /стаття 57 Кримінального кодексу України, статті 41 - 46 Кримінально-виконавчого кодексу України/

1. Загальні положення

1.1. У цьому розділі визначається порядок виконання покарання у виді виправних робіт та проведення індивідуально-профілактичної роботи із засудженими особами з метою їх виправлення, недопущення учинення ними нових злочинів та інших правопорушень.

1.2. Покарання у виді виправних робіт як міра кримінального покарання виконується згідно з вироком суду, що набрав законної сили, іншого рішення суду, а також закону України про амністію та акту помилування за місцем роботи засуджених осіб, відповідно до статті 57 Кримінального кодексу України.

Стягнення у виді виправних робіт виконується на підставі постанови суду з урахуванням особливостей, передбачених законодавством України про адміністративні правопорушення, за місцем роботи засуджених осіб відповідно до статті 322 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

1.3. Виконання покарання у виді виправних робіт покладається на інспекцію, а проведення індивідуально-профілактичної роботи за місцем проживання засуджених осіб з метою їх виправлення та недопущення учинення ними нових злочинів та інших правопорушень - на органи внутрішніх справ відповідно частини третьої статті 41 Кримінально-виконавчого кодексу України.

1.4. Виконання покарання у виді виправних робіт включає в себе:

облік засуджених осіб;

роз’яснення порядку та умов відбування покарання;

контроль за додержанням порядку та умов відбування покарання засудженими особами і власником підприємства за місцем роботи засуджених осіб;

проведення виховної роботи із засудженими особами;

контроль за поведінкою засуджених осіб;

винесення подання органу внутрішніх справ щодо здійснення приводу засуджених, які не з’явились за викликом до інспекції без поважних причин;

проведення початкових розшукових заходів засуджених осіб, місцезнаходження яких невідоме, та передача матеріалів до органу внутрішніх справ для оголошення розшуку таких засуджених;

надання дозволу на звільнення з роботи засуджених осіб за власним бажанням протягом строку відбування покарання;

проведення інших заходів, передбачених законом.

1.5. Підрозділи інспекції для виконання покладених на них функцій використовують гербову печатку та штамп, а працівники інспекції мають право підпису документів, які учиняються під час виконання покарання у виді виправних робіт.

1.6. Засуджені особи, які відбувають покарання у виді виправних робіт, виконують обов’язки та користуються всіма правами людини і громадянина, за винятком обмежень, визначених законами України та Кримінально-виконавчим кодексом України і встановлених вироком суду.

1.7. Покарання у виді виправних робіт відбувається на підприємстві незалежно від форми власності за місцем роботи засудженої особи /частина 1 статті 41 Кримінально-виконавчого кодексу України/.

Виправні роботи у відповідності до статті 31 Кодексу України про адміністративні правопорушення відбуваються за місцем постійної роботи правопорушника /частина 2 статті 322 Кодексу України про адміністративні правопорушення/.

1.8. Виконання покарання у виді виправних робіт здійснюється на основі участі засуджених осіб у суспільно корисній праці і контролю за їхньою поведінкою відповідно до вимог Кримінально-виконавчого кодексу України /частина 2 статті 41 Кримінально-виконавчого кодексу України/.

1.9. Вирок суду приводиться до виконання не пізніше десятиденного строку з дня набрання вироком законної сили або звернення його до виконання /частина 4 статті 41 Кримінально-виконавчого кодексу України/.

1.10. Основними засобами виправлення і виховання осіб, засуджених до виправних робіт, є суспільно корисна праця, соціально-виховна робота, виконання порядку відбування покарання, загальноосвітнє та професійно-технічне навчання, громадський вплив та контроль за їхньою поведінкою відповідно до вимог Кримінально-виконавчого кодексу України. Щодо неповнолітніх забезпечується належний нагляд за їх поведінкою, трудовою дисципліною та одержанням ними виробничої кваліфікації. 

 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]