Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
instrukcija3.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
420.35 Кб
Скачать

11. Підстави та порядок зняття з обліку осіб, засуджених до покарання у виді виправних робіт

11.1. Виконання покарання у виді виправних робіт припиняється, і засуджені особи знімаються з обліку у зв’язку з /із/:

11.1.1. Відбуттям призначеного вироком суду покарання - за наявності розрахункових відомостей про час, який було включено в строк відбування покарання, заробіток та проведені з неї відрахування. У разі наявності таких даних затримка перерахування утриманих сум не є перешкодою для зняття засудженої особи з обліку.

11.1.2. Засудженням за ухилення від відбування покарання у виді виправних робіт - за наявності копії вироку, що набрав законної сили.

11.1.3. Амністією - за наявності постанови /ухвали/ суду про застосування амністії.

11.1.4. Помилуванням - за наявності розпорядження Управління з питань помилування Адміністрації Президента України про виконання Указу Президента України про помилування.

11.1.5. Скасуванням вироку - за наявності відповідної постанови /ухвали/ суду.

11.1.6. Умовно-достроковим звільненням - за наявності відповідної постанови /ухвали/ суду.

11.1.7. Заміною виправних робіт штрафом - за наявності відповідної постанови /ухвали/ суду.

11.1.8. Звільненням від відбування покарання - за наявності відповідної постанови /ухвали/ суду.

11.2. З обліку також знімаються:

11.2.1. Померлі - за наявності відповідної довідки з органу реєстрації актів громадянського стану.

11.2.2. Особи, засуджені за учинення нового злочину, - за наявності копії вироку, що набрав законної сили.

11.2.3. Засуджені особи, які вибули з території обслуговування у зв’язку зі зміною місця роботи, - за наявності підтвердження про отримання особової справи підрозділом інспекції за новим місцем роботи.

11.3. У день закінчення строку покарання у виді виправних робіт /тобто в день отримання останніх розрахункових відомостей з підприємства/, а при звільненні за іншими підставами - не пізніше наступного робочого дня після одержання відповідних документів, працівник інспекції направляє повідомлення /додаток 40 до цієї Інструкції/ власнику підприємства про припинення відрахувань із заробітної плати засудженої особи /частина шоста статті 153 Кримінально-виконавчого кодексу України/ і знімає засуджену особу з обліку.

11.4. Зняття засудженої особи з обліку після відбуття покарання здійснюється за рапортом працівника інспекції, затвердженим начальником підрозділу інспекції.

11.5. Зняття засудженої особи з обліку за іншими підставами здійснюється в день надходження відповідних документів до інспекції.

11.6. У десятиденний термін після зняття з обліку особи, яка підлягає призову на строкову військову службу, у відповідний військкомат направляється повідомлення.

У такий самий термін про зняття з обліку засудженої особи направляється повідомлення до відділу /відділення/ у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб.

11.7. Про дату та підстави зняття засудженої особи з обліку робляться відповідні відмітки в журналі обліку засуджених до покарання у виді виправних робіт, в обліковій картці та на першій сторінці обкладинки особової справи.

11.8. Засудженій особі, яка відбула призначений судом строк покарання у виді виправних робіт, за її вимогою може видаватися довідка про відбуття покарання або про звільнення від нього /частина 6 статті 153 Кримінально-виконавчого кодексу України/.

 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]