Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Білети Педагогіка.doc
Скачиваний:
158
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
668.67 Кб
Скачать

14. Охарактеризуйте стандарти вищої та середньої освіти.

Систему стандартів вищої освіти складають державний стандарт вищої освіти, галузеві стандарти вищої освіти та стандарти вищої освіти вищих навчальних закладів. Стандарти вищої освіти є основою оцінки якості вищої освіти та професійної підготовки, а також якості освітньої діяльності вищих навчальних закладів незалежно від їх типів, рівнів акредитації та форм навчання.

Державний стандарт загальної середньої освіти - зведення норм і положень, що визначають державні вимоги до освіченості учнів і випускників шкіл на рівні початкової, базової і повної загальної середньої освіти та гарантії держави у її досягненні.

15. Назвіть навчальні заклади України, охарактеризуйте їх.

Структура освіти має такий вигляд: дошкільна освіта; загальна середня освіта; позашкільна освіта; професійно-технічна освіта; вища Освіта; післядипломна освіта; аспірантура; докторантура; самоосвіта.

Відповідно до Закону України "Про загальну середню освіту" встановлюються такі рівні навчальних закладів системи загальної середньої освіти:

І ступінь — початкова школа з терміном навчання 4 роки;

ІІ ступінь — основна школа з терміном навчання 5 років;

ІІІ ступінь — старша школа, як правило, професійного спрямування з терміном навчання 3 роки.

Крім того, існують:

гімназії — загальноосвітні навчальні заклади II—III ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів відповідно до професій;

ліцеї — загальноосвітні навчальні заклади III ступеня з профільним навчанням і допрофесійною підготовкою;

колегіуми — загальноосвітні навчальні заклади III ступеня з філологічно-філософським або культурно-естетичним профілями;

спеціалізовані школи — загальноосвітні навчальні заклади І—III ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів.

Типи вищих навчальних закладів

Відповідно до існуючих напрямів освітньої діяльності в Україні діють вищі навчальні заклади таких типів:

1) університет

2) академія

3) інститут

4) консерваторія (музична академія

5) коледж

6) технікум (училище)

16. Як відбувається неперервне та додаткове навчання?

Неперервне навчання – це засіб життєдіяльності людини, процес придбання їм необхідних знань, умінь, навичок і якостей у міру виникнення потреби в них, що відбувається протягом усього життя людини. Неперервне навчання потребує цілісного підходу до освіти. Воно здійснюється в найрізноманітніших середовищах, включаючи робочі місця, діяльність місцевих громад, і має бути доступним для всіх людей і груп суспільства. Розробка ефективних програм неперервного навчання має грунтуватися на координації і співпраці відповідних інститутів та організацій на всіх рівнях.

Додаткове навчання – навчання, для засвоєння певного роду знань. Відбувається в інститутах, на курсах ті ін..

17. Охарактеризуйте табір як дитячий оздоровчий навчальний заклад.

Дитячий оздоровчий заклад (табір, містечко, комплекс, центр) є позашкільним оздоровчим закладом, метою діяльності якого є реалізація права кожної дитини на повноцінний відпочинок, оздоровлення, забезпечення змістовного дозвілля, задоволення інтересів і духовних запитів відповідно до індивідуальних потреб.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]