Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Upravlinnya_vitratami_Den_Bakal_2012.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
1.25 Mб
Скачать

5. Методичні рекомендації до виконання індивідуальних завдань

Індивідуальна робота, як форма організації навчального процесу, мають на меті поглиблення, узагальнення та закріплення знань, які студенти одержують в процесі навчання, а також застосування цих знань на практиці, розвиток творчих здібностей, актуалізацію мотивів як навчально-пізнавальної, так і наукової та інноваційної діяльності студентів.

Консультативні заняття по індивідуальним завданням проводяться у поза навчальний час за окремим графіком.

Індивідуальні завдання виконуються студентами самостійно під керівництвом викладача, цей вид роботи є за вибором студента.

Індивідуальні завдання повинні формувати уміння студентів індивідуально працювати над рекомендованим матеріалом, свідомо висловлювати і захищати власну точку зору, орієнтувати студентів на засвоєння та закріплення головного, суттєвого матеріалу при вивченні тем програми, розвивати самостійне мислення, навички розумової праці. Індивідуальна робота студента є засобом оволодіння навчальним матеріалом самостійно у вільний від обов’язкових навчальних занять час.

Література, яку можна використовувати під час підготовки індивідуального завдання, наведена в даному посібнику. Враховуючи, що соціально-економічне життя носить динамічний характер, студентам рекомендується добирати додаткову літературу самостійно. При цьому варто залучати матеріали наукових періодичних видань.

Індивідуальна робота може бути написана власноручно чи надрукована згідно з загальними вимогами.

Текст роботи повинен бути написаний шрифтом - Тimеs New Roman, висота букв – 14 рt, відстань між рядками - 1.5 компьютерного інтервала.

Текст повинен мати поля з 4-х боків аркуша: верхнє, ліве і нижнє не менше 20 мм, а праве ‑ не менше 10 мм.

Сторінки нумерують арабськими цифрами. Нумерація починається з 2-го аркуша. Номер сторінки проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці на відстані 10 мм від верхнього краю аркуша.

Перший рівень складності передбачає репродуктивне відображення матеріалу, другий рівень складності – крім репродуктивного відображення практичне визначення висвітлюваного матеріалу, третій рівень – має метою випробування студентом своїх творчих, дослідницьких здібностей.

Формою контролю індивідуальної роботи студента є її захист під час індивідуальних занять.

Індивідуальні завдання передбачають виконання завдань різного рівня складності, а саме:

  • визначення ролі того чи іншого показника у фінансово-економічної діяльності підприємства;

  • визначення показників собівартості продукції на підприємстві;

  • визначення сумарних витрат підприємства і витрат на одиницю продукції, середніх та граничних (маржинальних) витрат;

  • визначення регульованих та нерегульованих витрат для певного рівня управління;

  • аналіз показників та факторів, що на них впливають тощо.

В залежності від конкретних умов викладачам надається право вносити корективи у зміст, послідовність подання навчального матеріалу і розподіл навчальних годин за темами у межах загального часу, відведеного на вивчення дисципліни.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]