Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Upravlinnya_vitratami_Den_Bakal_2012.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
1.25 Mб
Скачать

Змістовий модуль 4 організаційно-управлінські засоби мінімізації витрат

Тема 8. Адаптація операційної системи до зміни її завантаження за критерієм витрат

Сутність і форми адаптації. Адаптація операційної системи до зміни її завантаження. Вплив різних форм адаптації машин на експлуатаційні витрати. Необхідність відповідності структури і режиму роботи операційної системи певному обсягу діяльності. Загальний порядок адаптації устаткування виробничих систем. Кількісна адаптація і довгострокова мінімізація витрат під час її здійснення Мінливість ділової активності та потреба адаптації до нового рівня завантаження. Експлуатаційні витрати як критерій адаптації операційної системи до зміни завантаження. Параметри, форми і механізм адаптації основного устаткування.

Тема 9. Мінімізація витрат на створення і зберігання запасів

Методи цільового формування, структурного аналізу та зниження витрат. Вплив системи управління запасами на ефективність діяльності підприємства. Визначення оптимального розміру замовлення на підставі розрахунку релевантних витрат. Оптимізація партій поставок за умов гнучкої цінової політики постачальника. Вплив методів оцінювання запасів під час їх вибуття на витрати підприємства. Концепція цільової собівартості в системі управління витратами. Інжиніринг вартості: функціонально-вартісний аналіз. Кайдзен - раціоналізація та зниження витрат

Модуль іі. Індивідуальне науково-дослідне завдання (індз)

2. Методичні рекомендації до самостійної роботи

Самостійна робота студентів призначена для більш повного засвоєння викладеного на лекційних та опрацьованого на семінарських та практичних заняттях матеріалу. Самостійна робота проводиться під керівництвом викладача згідно наведеного у методичних рекомендаціях плану. Регламент (час) на виконання самостійної роботи встановлюється навчальним планом і робочою програмою дисципліни «Управління витратами». Режим і тривалість роботи над програмним матеріалом обирає сам студент у залежності від своїх здібностей і конкретних умов, що вимагають від нього не тільки розумової, але й організаційної самостійності.

Основними цілями самостійної роботи є: закріплення, поглиблення, розширення і систематизація знань, отриманих під час аудиторних занять; самостійне оволодіння новим учбовим матеріалом.

Самостійна робота має включати:

    • роботу з першоджерелами (підручниками, конспектом лекцій тощо);

    • опрацювання матеріалу, викладеного в додатковій літературі згідно запропонованого у методичних рекомендаціях або складеного власноруч плану;

    • ведення конспекту додаткового матеріалу;

    • складання графіків, схем, пояснюючих алгоритмів, згідно теми;

    • складання плану відповідей на запропоновані запитання;

    • підготовка відповідей до ПМК.

Якість засвоєння студентами учбового матеріалу, що виноситься на самостійну роботу студентів, підлягає обов’язковому поточному (модульному) та підсумковому семестровому контролю (на іспиті).

Змістовий модуль 1

Тема 1. Загальна характеристика витрат та чинники їх формування

Мета роботи: - розуміння сутності витрат, їх класифікації;

- систематизація знань про структуру витрат;

- розуміння поведінки витрат у коротко- і довгостроковому періодах, функції витрат;

- розуміння трансфертних цін і їхньої ролі у формуванні витрат

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]