Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Информатика.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
234.5 Кб
Скачать

7.Використання функцій: Автофильтр, Расширенный фильтр.

Автофільтр. За доп. Цієї ф-ії викон. Пошук і виведення на екран лише тих значень, які задовольняють умові. Для викон.: курсор у БД, ком. Данные → Фильтр → Автофильтр. Зверху кожного стовпця з’являються кн. Списків. Якщо треба створити умову тільки в одному стовпці, його попередньо виділяють. Для того, щоб зазначити умови філ-ня, треба розкрити списки в потрібному стовпці. З відфільтрованими зн-ми можна вик. Розрахунки. Для відміни дії команди Автофільтр: ком. Данные → Фильтр → Автофильтр.

Расширенный фильтр. Ф-ція дозволяє з існуючої БД створити іншу, зн-ня якої задовольняють умові. Для цього спочатку створюють критерії, який розміщений поза зн-ми БД. Критерій складається з назви поля і умови, розміщеної під відповідною назвою поля. Копіюють назви полів у вільний рядок; під потрібною назвою пишуть умову (=, <, >); встановлюють курсор у БД; ком. Данные → Фильтр → Расширенный Фильтр, у вікні актив. параметр “Скопировать рез-т в другое место”. У полі “Исходный диапазон”, зазначають діапазон всієї БД, включаючи назви полів. У полі “Диапазон условий” зазначають діапазон комірок, в яких створено критерій. У полі “Поместить рез-ты в диапазон” зазначають адресу вільної комірки. ОК. З’являється нова БД.

8.Розрахування проміжних підсумків у бд.

Проміжні підсумки використовуються для розрах. Значень, які повторюються. Такими підсумками можуть бути ф-ції: Сума, К-сть зн-нь, Мін, Макс. Перед викон. Такої ф-ції БД має бути відсортована по значенням поля, які повторюються.Знайти б-я ф-цію для певного поля. Курсор у БД; Ком. Данные → Сортировка. Ком. Данные → Итоги; В полі “При каждом изменении в” вказують те поле, в якому відбувається сортування, яке має повторююче зн-ня. У полі “Операція” актив. відповідну ф-цію. У полі “Добавить итоги по” перемикачі (зліва) тих полів, зн-ня яких потрібно розрахувати. Перемикач “Заменить текущие итоги” активний, коли треба розрахувати лише 1 ф-цію. Коли декілька підсумків - він неактивний. Після ОК з’являється БД, в якій після кожної групи однакових значень виводиться підсумок. У лівій частині екрану з’являється структура вкладеності рівнів зн-нь. Кн. 1, 2, 3 … дозволяють згортати (розгортати) перегляд зн-нь. Для вилучення Ф-ції (не значень) – курсор у БД → Данные → Итоги → кн. Убрать все.

9. Використання функцій пошуку рішень

Цей засіб застосовується в випадках, коли необхідно знайти значення, яке залежить від цілого ряду значень. При цьому на змінення деяких значень можна накласти певні обмеження. Для реалізації треба ств. Цільову комірку, визначити діапазон комірок, які змінюються і діапазон обмежень. Цільова комірка – така, в якій містяться формули з посиланням на всі комірки діапазону, які включені до розрахунку. В цільову комірку встановлюємо курсор, ком. Сервіс – пошук рішення. У полі изменение ячейки вводимо діапазон комірок, що змінюються. Створюємо обмеження в групі ограничение, акт. Кн. Добавить. В вікні, що відкрилось, у полі Установление цели вводимо адресу комірки, на яку ми накладаємо обмеження. В інших полях встан. Умову. При ОК активізується попереднє вікно, при натисканні Добавить ств-ся інші обмеження: ком. Виполнить. з’являється вікно з повідомленням, що рішення знайдено або може бути. У переліку Тип отчета можна ств. Звіт за результатами: перемикач Результат, в якому виведені попередні і нові значення комірок, які змінююься.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]