Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Информатика.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
234.5 Кб
Скачать

10.Робота із виносками, рисунком, колонтитулами

Виноски – це додаткове роз’яснення або посилання на документ, джерело. Може бути розміщена внизу сторінки, в кінці документа або під текстом. Виноска склад. з маркера і текстової частини. для ств.: встановлюємо курсор після слова, де буде виноска, ком. Вставка, Сноска. У вікні визначають місце розташування виноски, також можна змінити маркер виноски: за умовчанням – 1, 2, 3. Для вилучення виноски – виділити маркер виноски в тексті, Delete. Вид, Сноска – для пошуку маркера. Колонтитул – текст, який автоматично з’явл. на кожній стор. документа. Колонтитули бувають верхні і нижні. Для ств. колонт. – Вид, Колонтитулы, з’явл. панель інстументів Колонтитулы і рамка для введення тексту. Панель інструментів містить такі кнопки: поточна дата, номер стор., к-кість стор. в документі, поточний час. Для переключення між верхнім і нижнім колонтитулом на панелі існує кнопка. для вилучення колонт.: Вид, Колонтит., виділити текст, Delete. Рисунок: Вставка – Рисунок. Вставляємо у потрібне місце!!!!! правою мишею формат рисунка і встановлюємо потрібне.

11. Робота із списками, колонками

Список – це перелік деяких визначень, тез тощо. Елемент списка скл. з маркера списка, з текстової частини. У випадку, коли маркер не змінюється для цілого списку, такий список наз. маркерованим. Коли маркери списку послідовно збільшуються, такий список нумерований. Для ств. списку курсор встановл. у вільний рядок і активіз. кн. Нумерация або Маркеры. Для додавання елементу всередині списка курсор встановл. у кінець попереднього елемента, Enter. Для вилучення елемента його виділ., Delete. Для зміни маркерів існуючого виділ. список і активіз. Формат, Список. По стандарту ств. власноручно, ін. – автоматично. Колонки: для полегшеного сприйняття великих обсягів інформації. Попередньо потрібний текст виліл., активіз. команду Формат, Колонки. Активіз. перемикач Разделитель. та перемикач Колонки одинаковой ширины. Для перетвор. тексту з колонок в звичайний текст – команда Формат, Колонки, Кількість 1.

12. Вставлення ін. Файлу у поточний

Для цього: – перейти в режим просмотру головного документу і відкрити головний документ; – встановити курсор в позиції документа і клацнути на кнопці Вставить вложенній документ панелі інструментів Главній документ; – у вікні Вставка вложенного документа ввести або вибрати ім’я документа, що вставляється як вкладений. Кн. ОК.

13.Вставлення і вилучення номеру сторінки.

Для вставлення номеру сторінки використовують команду “Вставка”→”Номера страниц”. З’являється вікно “Номера страниц”. У вкладці “Положение” можна визначити місце розташування номеру сторінки(вверху,знизу,справа). У вкладці “Выравнивание” визначаємо вирівнювання номеру сторінки – зліва, від центру, справа, всередині, зовні. Активізувавши параметр “Номер на первой странице”, визначаємо наявність номеру на першій сторінці. У вкладці “Формат” визначаємо формат номеру сторінки, визначаємо можливість включення номеру глави, а також нумерацію сторінок: 1)продовжити нумерацію; 2)почати з…;→ОК.

Для вилучення номеру сторінки необхідно:1)вибираємо команду “Вид”→“Колонтитулы”; 2) якщо номери сторінок разміщені внизу сторінки, натискаємо кнопку “Верхний/нижний колонтитул” на панелі інструментів “Колонтитулы”; 3) виділяємо номер сторінки; 4) якщо для вставки номерів сторінок використовувалась команда “Вставка”→”Номера страниц”, виділяємо рамку, яка розміщена навколо номеру сторінки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]