Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Информатика.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
234.5 Кб
Скачать

6.Використання командних кнопок, гіперпосилань, вкладок, перемикачів, підпорядкованих форм у формі.

Групи перемикачів: спочатку треба створити таблицю, в якій існує поле, в якому зберігатимуться значення вибраного перемикача або додати поле у існуючу таблицю. Створюються у режимі конструктора за допомогою кнонки Група Перемикачів.Вказівник змінюється на +. З”являється вікно, в якому ми визначаємо назву кожного перемикача.В наступному вікні визначають чисельне значення для кожного перемикача, який і використовується для роботи. В наступному вікні активіз. Перемикач “Сохраніть значєніє в полє” і вибирають відповідне поле з переліку. В наступному вікні – Вид перемикачів, а в наступному – напис у групі перемикачів. Після встановлення всіх значень групу перемикачів можна зробити неактивн. Для цього: в режимі конструктора виділяють перемикачі, кл.правою кнопкою миші, вибирають Свойства, розділ Всі, Вивод на екран – ні.

Командні кнопки: кнопки, що створюються у формі дозволяють швидко виконати: переміщення від першого запису на останній, відкриття/закриття форми, друк форми,запуск макроса.Для цього форму відкривають у режимі конструктора , на панелі активізують кнопку Кнопка,створюють кнопку,з”являється вікно, в якому зліва – категорії, справа – перелік дій у активній категорії, активізуємо потрібне. В наступному вікні визначають зовн. вигляд кнопки,

кнопка Готово.

Підпорядкована форма – вміщена в головну форму для отримання додаткової інформації, перегляду довідкових значень. Умова створення форми: наявність поля в обох формах з однаковими значеннями. Для створення: у режимі конструктора кнопка “Подчінньонная форма отчьота” – на базі значень таблиці або форми. В наступному вікні – поля, за якими буде зв”язок або активізуємо перемикач “Самостоятельно”. Визначаємо ім”я і кнопку Готово.

Вкладка: для добавления элементов управления в элемент управления «Набор вкладок» выберите вкладку страницы, на которую их необходимо добавить. Для вывода на экран списка полей кнопк “Список полей” а затем переместить на вкладку страницы одно или несколько полей. Также можно выполнить следующие действия: для изменения имени вкладки дважды щелкните кнопку мыши на странице далее указать имя. Если в ячейке свойства Подпись имя не указано, то используются данные из ячейки свойства Имя. Для добавления, удаления или изменения порядка вкладок нажмите правую кнопку мыши на границе элемента управления «Набор вкладок» и выберите команду Вставить вкладку, Удалить вкладку или Последовательность вкладок.

Гіперпосилання: ввод гиперссылки с помощью кнопки «Вставить гиперссылку»

Откройте таблицу или запрос, включающую поле гиперссылки в режиме таблицы или форму, связанную с данной таблицей или запросом в режиме таблицы или в режиме формы. Также для гиперссылки можно ввести отображаемый на экране текст. Для этого введите его в поле или в элемент управления. Вместо адреса гиперссылки на экран будет выведен этот текст.

Нажмите кнопку Вставить гиперссылку на панели инструментов.

7. Створення кнопкової форми

Кнопкову форму створюють за допомогою диспечера кнопкових форм. Можна створювати до 8 кнопок. Для активізації виконують: Сервис—Диспечер кнопочных форм.(Перевірка наявності кнопкоих форм). Увипадку відсутності кнопкових форм з’являється повідомлення з запитом, чи створити таку форму. З’являється вікно диспечера кнопочних форм, в якому натискають кнопку Изменить. В полі Название кнопочной формы вводять назву цієї форми. Натискають кнопку Создать. З’являється вікно Изменение страницы кнопочной формы, де у полі Текст вводять коментар, у другому полі вибирають потрібну команду( наприклад відкриття форми в режимі редагування), в третьому полі вибирають назву форми. Натискають ОК. Потім повертаються у попререднє вікно, натискають Создать, тобто створюють другий об’єкт.

Для того, щоб автоматично завантажувалась кнопкова форма, після активізації бази даних необхідно змінити параметри запуску( Сервис—Параметры запуска). У полі Форми серед переліку вибирають потрібну кнопкову форму. Для того щоб параметри запуска не діяли при відкритій базі даних, її активізують при відкритій клавіні SHIFT.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]