Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Информатика.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
234.5 Кб
Скачать

6. Використання функції “Обрамление” і “Заливка”(“Границы и заливка”).

Ця ф-я може бути застосована до:-поточного абзацу; - декількох попередньо виділених абзаців; -або до цілої сторінки.

Для виконання активізують команду ФОРМАТ/ГРАН. И ЗАЛИВКА.

  • вкладка Границы—тип рамки, тип ліній рамки, колір, параметри...вилучає попередньо створену рамку;

  • Страница—втановл. аналогічні параметри, але для цілої сторінки.

  • Заливка—визначає колір фону в рамці та його інтенсивність.

7. Форматування тексту (параметри абзацу, шрифту), сторінки

Параметри абзацу. Поч. абзацу визнач маркером абзацу (. Для перегляду маркерів активіз. кн. Непечатаемые Символы. Абзац ств. за допом. кн. Enter. Параметри абзацу: – відступити справа/зліва відносно розмірів параметрів стор.; – абзацний відступ; – вирівнювання; – міжрядковий інтервал. Перші 2 встановл. за допом. маркерів на спец. лінійці (верхній абзацний відступ, нижній змінює розмір лівої межі, правий нижній – відступ правої межі, 3-ій встановл. за допом. кнопки, 4-ий за допом. команд Формат, Абзац. У цьому вікні можна встановити абзац перед і після рядка.

Параметри шрифту. Кожний шрифт має різні начертания (жирное, курсивное, жирный курсив), які використ. для виділ. важливих фрагментів тексту. Щоб продивитись, які комбінації клавіш назначені елементам панелі інструментів форматування, на вкладці Параметри вікна Настройка встановити Отображать подсказки для кнопок і Включить в подсказки сочетания клавиш. Також встановлення шрифта можна виконувати у вікні Шрифт (меню Формат, ком. Шрифт), яке містить поле попереднього огляду Образец. Для закреслення символів, а також для зміни символьного інтервалу поле Интервал, зміщення символів відносно базової лінії тексту – поле Смещение, зміна масштабу символів по горизонталі – поле Масштаб (на вкладці Интервал).

Форматув. сторінки. Кожна стор. має верхнє ліве і праве поле. Для зміни параметрів стор. використ. Файл, Параметры, Страницы. Далі у вкладці Поля можна змінити значення полів. У вкладці Размер бумаги можна змінити орієнтацію стор.: альбомная, книжная. У вкладці Макет існують перемикачі парних і непарних колонтитулів. Як правило, документ має 1 розділ. У рядку статуса (стор., розділ). Для встановлення розділу – Вставка, Разрыв (начать со следующей или текущей стр.).

8. Робота з буквіцею

Для візуального виділення. Можна ств. з букви, слова, з цілого 1-го слова абзацу. Для цього його попередньо виділяють, потім – Формат, Буквица. У вікні можна встановити додаткові параметри: висота відносно рядка. Можна ств. буквицю під текстом або в тексті. Параметри, Нет вилучає попередньо створену буквицю.

9. Вставлення символів

(для вставлення тих символів, аналогів яких нема на клавіатурі). Для цього Вставка, Символ. У таблиці символів вибирають потрібний символ, Вставить. Над табл. символів розташ. таблиця шрифтів. У випадку, коли символ вставляється в документ часто, йому можна присвоїти комбінацію клавіш. Для цього в таблиці символів активіз. потрібний символ, кнопка Клавиша, вікно Настройка, де у полі Новое сочетание клавиш встановл. комбінація клавіш, кн. Назначить, закрыть, повертаємось у вікно з табл. символів і закриваємо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]