Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Информатика.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
234.5 Кб
Скачать

2.Використання і склад лінійок прокручування. Зміна розміру перегляду вікна.

Вікно Word має горизонтальні і вертикальні лінійки прокручування.Вони створені для полегшення прокрутки зображення в вікні. На горизонтальній лінійці розміщені перемикачі режимів: обычный, электронного док-та, разметки (встановлення розмырыв верхных ы нижніх полів), структури і бігунок, за доп, якого можна переміщуватись по док-ту. Вертикальна лінійка має бігунець та кнопки для відкриття попередньої та наступної сторінок, а також кн. визначення об’єкту переходу. Зміна розміру перегляду вікна вик. за доп. кн. Масштаб – визначає процентне відношення до істиних розмірів сторінки. Розмір вікна можна змінити за доп. кн. “Розгорнути/Відновити”, а також за. Доп. вказівника мишки, якщо вікно не знаходиться в жодному з вказаних двух крайніх станів(ставимо курсор мишки на границю вікна та при зміненому вигляді вказівника за доп. лівої кн. миші тягнемо до потрібного розміру).

3.Робота з фрагментами тексту (виділення, копіювання, вилучення, вставлення блоків тексту.

Виділення: одне слово- двічі клацнути лівою кн. миша; 1 рядок – клацнути зліва від рядка; абзац – клацнути двічі зліва від абзацу; весь текст – клацнути тричі зліва від тексту (або Правка→ Выделить все): блок тексту – встановити курсор на початок блоку, підвести вказівник мишки до кінця блоку і утримуючи клавішу Shift клацнути мишкою. Копіювання: виділити блок тексту → Правка → Копировать (або кн. ”Копировать”). Щоб виконати операцію вставки → ставимо курсор у потрібне місце→ Правка→ Вставить, або вик. Комбінацію клавіш Ctrl + V, або кн. на панелі інструментів. Вилучити фрагмент тексту можна , попередньо виділивши його, натиснути кн. Delete, або вик. Команду Правка→Вырезать (або Ctrl +Х, або відповідну кн. на панелі інструментів). За доп. цієї ком. текст копіюється в буфер обміну, а потім вилучається.

4.Робота з панелями інструментів

Стандартний вигляд вікна Word включає такі панелі інструментів: Стандартная и Форматирование. Для перегляду переліку всіх панелей: Вид → Панель інструментів → Настройка. Можна створити власну панель: у вікні Настройка у вкладці Панель инструментов,акт. кн. Создать→ у вікні вводимо ім’я → ОК; ”Удалить” – вилучення створених користувачем панелей; “Сброс” – виконує відновлення стандартного виду панелі. Додавання або вилучення кнопок відбувається в “Команді” , яка містить вікно, в якому в лівій частині- перелік всіх категорій кн-к (назви яких повторюють ком-и осн. Меню); у правій частині – перелік кнопок, що вміщені у вибрану категорію. При акт-ї кн. з’являється опис дії кнопки у кн. “Описание”. Для додавання кнопки, в панелі вказівник миші підводять до кн.

“Настройка”→ натискають і перетягують у панель. Для вилучення кнопок із панелі – акт. цю кнопку на панелі і тягнуть у вікно “Настройка”. “Параметри відображають підказки для кнопок, комбінації клавіш”

5.Заміна символів у документі. Користування автотекстом.

Параметри для символів встановлюються у вікні ФОРМАТ/СИМВОЛ (вид шрифту, розмір шрифту, начертание(курсив).

ЕФЕКТИ: верхні і нижні індекси, закреслений шрифт, захований шрифт.

Користування автотекстом. Використовують для автоматичного повторення слів, що часто зустрічаються. Потрібну частину виділити + ВСТАВКА/АВТОТЕКСТ/СОЗДАТЬ+ім”я елементу (1 літера). Для вставлення елементу у текст вводять ім’я +F3.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]