Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Информатика.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
234.5 Кб
Скачать

10.Застосування принципів впропадження та зв’язування об’єктів.

2 основні шляхи: принципи OLE і DDE. DDE – це динамічний обмін даних (Dynamic Data Exchange). Дозволяє вставити частину іншого файлу у поточний додаток із встановленням зв’язку між даними. Наприклад, додати частину БД EXCEL (часто – відфільтровану) у WORD. Для цього виділяють потрібну частину таблиці EXCEL; копіюють в буфер обміну; встановлюють курсор у визначене місце дока WORD, далі активізують ком. Правка → Специальная вставка. У вікні, що з’являється – встановити зв’язок між значеннями 2-х додатків. Після внесення змін у додаток – джерело EXCEL, такі ж зміни відбуваються у WORD. Для редагування необхідно двічі клацнути на встановленому об’єкті; автоматично завантажується EXCEL. Абсолютно аналогічно відбувається і вставлення частини дока WORD у EXCEL. OLE (Object Link Edit) – ці ф-ції виконують вставлення цілих файлів інших документів. Пр.: вставити у таблицю EXCEL док, створений у WORD. Для цього у потрібну комірку EXCEL встановлюємо курсор, ком. Вставка → Объект, вкладка “Создание из файла”, кн. Обзор. Серед переліку вибираємо док WORD, кн. Вставить. У наступному вікні актив. параметр “Связь с файлом”, ОК. Вставляється цілий документ у EXCEL. Для редагування – двічі клацнути мишею на вставленому файлі. Активізується додаток-джерело. Аналогічно можна вставити таблицю EXCEL у WORD.

11.Використання функцій дмин, дсрзнач, бдсумм, бдсчет, бдпроизвед при роботі з базами даних.

Ф-ції БД використовуються при розрахунку значень, які задовольняють певній умові. В Microsoft Excel є 12 функцій. Всі ф-ції мають три аргумента: БД (діапазон БД разом з назвами полів); поле (визначає те поле, для зн-нь якого відбувається розрахунок – номер поля, назва, або адреса, де знаходиться назва); критерій (інтервал комірок, який складається з назви поля та умови. Його потрібно створити перед початком розрахунку). Ф-ція ДМИН – для знаходження найменшого зн-ня заданого діапазону ячейок; ДСРЗНАЧ – сер. зн-ня; БДСУММ – загальна сума з-нь виділеного діапазону ячейок; БДСЧЕТ – підраховує к-сть всіх зн-нь у діапазоні; БДПРОИЗВЕД – добуток усіх зн-нь. Приклад: макс зн-ня поля. Для цього – створити критерій (назви 1-го рядку БД у вільний, під потрібною назвою - умову); курсор у вільну комірку; активізують Мастер Функций, у переліку категорій – “работа с БД”, вибрати ДМАКС.

12. Створення зведених таблиць.

Зведені таблиці використовуються для групування значень таблиці і виведення підсумкових значень по групах. Для створення необхідно: 1.встановити курсор в будь-яку комірку таблиці і активізувати Данные \ Свободная таблица. 1 вікно: визначають який діапазон значень активізує перемикач. “В списке или БД Microsoft excel”. Кнопка Далее. 2 вікно: вводять або перевіряють діапазон комірок для створення зведеної таблиці. Далее. 3 вікно: визначають стовпці, які буде мати зведена таблиця. Для цього перетягують із переліку кнопок в потрібну частину зведеної таблиці. В частину « Данные» перетягують назву стовпця, який розраховується. В полі « Операция» вміщено перелік всіх функцій , де вибираємо потрібну. Далее. Наступне вікно : активізуємо перемикач Новый лист або Существующий лист . при виборі Существующий лист визначають адресу комірки, з якої починається зведена таблиця.

ACCESS

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]