Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФК 09-2з 8с / Бюджетне планування в СКЗ / НМП Бюдж планув в соцкульт заклад заочна 2012.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
3.29 Mб
Скачать

Бібліографічний список до практичного заняття

[1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 22, 23, 25, 26, 27, 28, 33,

37, 40, 46, 47]

4. МЕТОДИЧНІ рекомендації до вИКОНАННЯ

індивідуальних завдань

Індивідуальна робота з дисципліни «Бюджетне планування в соціально-культурних закладах» передбачає виконання індивідуальних науково-дослідницьких завдань (ІНДЗ) двох рівнів складності:

  • виконання розрахункового завдання (I рівень);

  • виконання ситуаційної вправи (II рівень).

Студент за власним бажанням вибирає виконання одного завдання I та/або одного завдання II рівня складності.

Мета дослідної роботи полягає в тому, щоб навчити студентів пов’язувати теорію з практикою, користуватися літературою, статистичними даними, розвинути уміння аналізувати складні питання та робити висновки.

Робота студента складається з наступних етапів: нагромадження теоретичного матеріалу; розрахунок і оформлення завдання.

Студенти представляють роботи на кафедру не пізніше ніж за 10 днів до початку сесії разом із самостійною роботою.

За результатами виконання розрахункового завдання студент складає особистий звіт, що має включати заповнені розрахунково-аналітичні таблиці, економічне обґрунтування результатів і висновки. До звіту обов’язково необхідно додавати вихідні статистичні дані, на підставі яких були проведені розрахунки. Варіант завдання студент обирає за власним бажанням.

Велике значення має правильне оформлення роботи. На титульному листі необхідно вказати назву навчального закладу, факультету, варіант завдання, групу, своє прізвище, ім’я та по батькові.

Робота повинна бути написано розбірливо. Текст роботи пишеться з одного боку листа з залишенням полів, кожне завдання з нової сторінки. Сторінки повинні бути пронумеровані.

В кінці дослідження приводиться список використаної літератури.

4.1. Індивідуальні завдання I рівня складності

Варіант 1

Проаналізувати кошторис загальноосвітньої школи. Вказати співвідношення поточних та капітальних видатків. Охарактеризувати структуру витрат та проаналізувати співвідношення видатків на заробітну плату до загального обсягу видатків. Сформулювати відповідні висновки.

Варіант 2

Проаналізувати кошторис дитячого дошкільного закладу. Вказати співвідношення поточних та капітальних видатків. Охарактеризувати структуру витрат та проаналізувати співвідношення видатків на заробітну плату та харчування до загального обсягу видатків. Сформулювати відповідні висновки.

Варіант 3

Проаналізувати кошторис школи-інтернату. Вказати співвідношення поточних та капітальних видатків. Охарактеризувати структуру витрат та проаналізувати співвідношення видатків на заробітну плату та м’який інвентар до загального обсягу видатків. Сформулювати відповідні висновки.

Варіант 4

Проаналізувати кошторис лікарні. Вказати співвідношення поточних та капітальних видатків. Охарактеризувати структуру витрат та проаналізувати співвідношення видатків на заробітну плату та медикаменти до загального обсягу видатків. Сформулювати відповідні висновки.

Варіант 5

Проаналізувати кошторис поліклініки. Вказати співвідношення поточних та капітальних видатків. Охарактеризувати структуру витрат та проаналізувати співвідношення видатків на заробітну плату до загального обсягу видатків. Сформулювати відповідні висновки.

Варіант 6

Проаналізувати кошторис бібліотеки. Вказати співвідношення поточних та капітальних видатків. Охарактеризувати структуру витрат та проаналізувати співвідношення видатків на заробітну плату до загального обсягу видатків. Сформулювати відповідні висновки.

Варіант 7

Проаналізувати кошторис театру. Вказати співвідношення поточних та капітальних видатків. Охарактеризувати структуру витрат та проаналізувати співвідношення видатків на заробітну плату до загального обсягу видатків. Сформулювати відповідні висновки.

Варіант 8

Проаналізувати кошторис дитячо-юнацької спортивної школи. Вказати співвідношення поточних та капітальних видатків. Охарактеризувати структуру витрат та проаналізувати співвідношення видатків на заробітну плату до загального обсягу видатків. Сформулювати відповідні висновки.

Варіант 9

Проаналізувати кошторис органів державного управління. Вказати співвідношення поточних та капітальних видатків. Охарактеризувати структуру витрат та проаналізувати співвідношення видатків на заробітну плату до загального обсягу видатків. Сформулювати відповідні висновки.

Варіант 10

Проаналізувати кошторис закладу професійно-технічної освіти. Вказати співвідношення поточних та капітальних видатків. Охарактеризувати структуру витрат та проаналізувати співвідношення видатків на заробітну плату до загального обсягу видатків. Сформулювати відповідні висновки.

Варіант 11

Проаналізувати кошторис закладу вищої освіти. Вказати співвідношення поточних та капітальних видатків. Охарактеризувати структуру витрат та проаналізувати співвідношення видатків на заробітну плату до загального обсягу видатків. Сформулювати відповідні висновки.

Варіант 12

Проаналізувати кошторис органів державного управління. Вказати співвідношення доплат і надбавок в загальному обсязі видатків на заробітну плату. Охарактеризувати структуру витрат та проаналізувати співвідношення видатків на заробітну плату до загального обсягу видатків. Сформулювати відповідні висновки.

4.2. індивідуальні завдання ІI рівня складності

Ситуаційна вправа 1

Притулок для неповнолітніх, розташований у місті районного значення, забезпечує тимчасове перебування неповнолітніх дітей віком від 3 до 18 років.

Економістом фінансового відділу складені розрахунки до ФОП кошторису на 2012 рік. При цьому були застосовані наступні нормативні документи:

а) Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення: Наказ Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. № 308/519 (зі змінами та доповненням);

б) Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ від 26.09.2005 року №557(зі змінами та доповненням);

в) Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери: Постанова КМУ від 30.08.2002 року№1298;

г) Про Державний бюджет України на 2011 рік: Закон України;

д) Про Державний бюджет України на 2012 рік: Закон України.

Визначити, які нормативні документи застосовані не вірно.