Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФК 09-2з 8с / Бюджетне планування в СКЗ / НМП Бюдж планув в соцкульт заклад заочна 2012.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
3.29 Mб
Скачать

Передмова

Вивчення навчальної дисципліни «Бюджетне планування в соціально-культурних закладах» є важливою складовою підготовки компетентних спеціалістів. Умови роботи майбутніх спеціалістів будуть значно відрізнятися від тих умов, у яких працювали і працюють їх попередники. Структуру і коло питань дисципліни зумовила її професійна спрямованість. Програма дисципліни враховує сучасні тенденції організації бюджетного планування та ґрунтується на нормативно-правових актах, що регламентують цей процес. Викладання дисципліни спрямовано на розвиток у студентів здатності самостійно мислити та приймати рішення у стандартних та нестандартних ситуаціях.

Навчально-методичний посібник «Бюджетне планування в соціально-культурних закладах» допомогає у вивченні основних питань бюджетного планування, знання яких необхідно фахівцю для ефективного управління діяльністю як організації в цілому, так і підлеглому персоналу.

Основною метою вивчення навчальної дисципліни «Бюджетне планування в соціально-культурних закладах» є формування знань з організації бюджетного планування соціально-культурної сфери, принципів бюджетного планування та особливостей, форм, методів і джерел фінансового забезпечення соціально-культурних закладів.

Основними завданнями навчальної дисципліни є:

  • вивчення теоретичних питань, що стосуються бюджетного планування в соціально-культурних закладах;

  • вивчення порядку і методів визначення виробничих показників бюджетних установ;

  • засвоєння порядку і принципів планування і фінансування видатків на соціально-культурні заходи;

  • вивчення інструктивних та законодавчих матеріалів, що стосується бюджетного планування в соціально-культурних закладах;

  • закріплення та систематизація теоретичних знань для набуття необхідних практичних навичок з питань бюджетного планування.

Предметомнавчальної дисципліни є: основи організації бюджетного планування та фінансування в установах освіти, охорони здоров’я, культури та мистецтва, органів управління, засади функціонування системи соціального захисту та соціального забезпечення.

Вивчення дисципліни «Бюджетне планування в соціально-культурних закладах» базується на знаннях, отриманих при вивченні таких дисциплін, як «Бюджетна система», «Фінанси», «Економічний аналіз», «Статистика».

Навчальна програма побудована відповідно до вимог кредитно-модульної системи організації навчального процесу.

Згідно з навчальним планом основними формами організації навчального процесу є аудиторні заняття і самостійна робота студентів.

Формою підсумкового контролю є ПМК.

Після вивчення дисципліни «Бюджетне планування в соціально-культурних закладах» студенти повинні володіти інструментальними, міжособистісними, системними та спеціальними компетенціями, а саме:

Інструментальні компетенції

  • здатність отримувати, аналізувати та систематизувати інформацію з основних питань програмного матеріалу навчальної дисципліни з різних джерел (підручників, навчальних посібників, періодичних видань, Інтернету та ін.);

  • здатність розуміти і використовувати ідеї та міркування для вибудовування найбільш ефективної стратегії навчання;

  • здатність приймати рішення і вирішувати проблеми під час опанування програмним матеріалом;

  • здатність використовувати методологічні здібності і керувати оточенням.

  • здатність ефективно організовувати свій робочий час;

  • здатність використовувати здібності інформаційного управління;

  • здатність ефективно використовувати комп’ютерні навички та уміння пов’язані з використанням техніки.