Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФК 09-2з 8с / Бюджетне планування в СКЗ / НМП Бюдж планув в соцкульт заклад заочна 2012.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
3.29 Mб
Скачать

1.2. Зміст навчальної дисципліни «Бюджетне планування в соціально-культурних закладах» Модуль 1

Змістовий модуль 1. Принципи та завдання бюджетного планування

Тема 1. Порядок і принципи фінансування установ соціально-культурної сфери

Зміст, принципи та завдання бюджетного планування. Фінансове забезпечення соціально-культурних послуг. Основні напрями бюджетної політики.

Склад видатків бюджетів на соціально-культурні установи та заходи.

Кошторис установ соціально-культурної сфери, його зміст, порядок складання, розгляду та затвердження. Загальний та спеціальний фонди кошторису.

План асигнувань із загального фонду бюджету установи.

Бюджетні призначення, бюджетні зобов’язання та бюджетні асигнування. Розпорядники коштів бюджету, їх права та обов’язки.

Нормативний метод планування видатків соціально-культурних установ, види норм. Розрахункові одиниці. Державні соціальні стандарти.

Модуль 2

Змістовий модуль 2. Фінансове планування в установах соціально-культурної сфери

Тема 2. Фінансове планування на соціальне забезпечення та соціальних захист

Склад видатків бюджетів на соціальне забезпечення та соціальний захист. Планування видатків на утримання будинків-інтернатів для літніх людей та інвалідів, для малолітніх інвалідів, притулків для неповнолітніх. Витрати на навчання, працевлаштування інвалідів, утримання територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів і одиноких непрацездатних громадян та відділень соціальної допомоги вдома, їх планування. Запровадження середньострокового планування.

Тема 3. Фінансове планування в установах освіти

Склад видатків бюджету на освіту. Бюджетні заклади освіти, особливості організації їх діяльності. Планування видатків до кошторису загальноосвітніх шкіл. Оперативно-сітьові показники діяльності шкіл, порядок їх визначення. Планування фонду заробітної плати педагогічного персоналу. Планування фонду заробітної плати адміністративно-господарського та навчально-допоміжного персоналу загальноосвітніх шкіл. Планування інших поточних видатків шкіл: придбання предметів постачання і матеріалів, оплата комунальних послуг та енергоносіїв тощо. Капітальні видатки та їх планування. Особливості кошторисного планування шкіл-інтернатів та дитячих будинків. Планування видатків на утримання дошкільних закладів освіти. Планування видатків на утримання позашкільних закладів освіти, заходів із позашкільної роботи з дітьми. Кошторисне планування закладів професійно-технічної освіти. Кошторисне планування закладів вищої освіти. Система заробітної плати працівників вищих навчальних закладів та порядок планування фонду заробітної плати. Інші видатки закладів освіти.

Склад видатків бюджетів на фізичну культуру і спорт. Планування видатків на проведення навчально-тренувальних зборів і змагань, утримання центрів з інвалідного спорту і реабілітаційних шкіл. Утримання дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Тема 4. Фінансове планування в установах охорони здоров’я

Склад та структура видатків бюджетів на охорону здоров’я.

Планування видатків на утримання установ охорони здоров’я. Вихідні показники для визначення суми видатків за кодами економічної класифікації кошторису установи охорони здоров’я. Система заробітної плати медичних працівників та порядок планування фонду заробітної плати. Порядок планування інших поточних видатків установ охорони здоров’я. Капітальні видатки та їх планування.

Особливості організації фінансової діяльності закладів охорони здоров’я в умовах страхової медицини.