Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Етал_відпов.doc
Скачиваний:
1371
Добавлен:
31.10.2018
Размер:
7.57 Mб
Скачать

18. Порядок роботи командира взводу після отримання бойового завдання на перехід взводу до оборони в умовах відсутності зіткнення з противником.

Робота командира взводу з організації оборони проводиться на місцевості після одержання завдання від командира роти.

При переході до оборони в умовах відсутності зіткнення з противником командир взводу, одержавши бойову задачу:

- усвідомлює її;

- оцінює обстановку;

- приймає за картою рішення, доводить його командирам відділень;

- виводить взвод у призначений опорний пункт або в укрите місце на підступах до нього, потай розташовує його й організує безпосередню охорону.

- після цього він разом з командирами відділень і приданих підрозділів проводить рекогносцировку,

- віддає бойовий наказ (бойове розпорядження);

- організує взаємодію, управління, систему вогню і бойове забезпечення.

Потім командир взводу відповідно до прийнятого рішення організує заняття опорного пункту, систему вогню, безпосередню охорону та інженерне обладнання опорного пункту.

19. Порядок роботи командира взводу після отримання бойового завдання на перехід до оборони в умовах безпосереднього зіткнення з противником.

Переходячи до оборони в умовах безпосереднього зіткнення з противником, взвод спочатку закріплюється на призначеному рубежі з метою відбиття можливих атак противника. Командир взводу швидко ставить завдання відділенням на заняття позицій у призначеному взводу опорному пункті, організує спостереження перед фронтом і на флангах опорного пункту взводу, взаємодію і систему вогню, бойове забезпечення, управління, захист від зброї масового ураження й інженерне обладнання опорного пункту. В подальшому він вивчає місцевість, уточнює задачі відділенням (танкам) і порядок взаємодії, а при необхідності й інші питання.

Одержавши завдання на перехід до оборони, командир взводу повинен з’ясувати його, швидко поставити завдання механізованим відділенням та танку на захоплення вказаного рубежу.

Після знищення противника і захоплення рубежу командир взводу повинний організувати його закріплення, у ході якого усвідомити задачу, оцінити обстановку і прийняти рішення, поставити задачі відділенням і приданим підрозділам на заняття позицій у призначеному взводу опорному пункті, організувати систему вогню.

В подальшому він організовує спостереження перед фронтом і на флангах опорного пункту взводу, взаємодію, управління, бойове забезпечення та інженерне обладнання опорного пункту, вивчає місцевість, уточнює задачі відділенням і порядок взаємодії, а при необхідності й інші питання.

20. Зміст рішення командира взводу на оборонний бій.

На основі з’ясування задачі і висновків з оцінки обстановки командир взводу приймає рішення.

У рішенні командир взводу визначає:

  • порядок і способи знищення противника перед переднім краєм, відбиття його атаки;

  • знищення противника, що вклинився, (у тому числі знищення противника в траншеях і ходах сполучення);

  • місця позицій штатних і приданих підрозділів, вогневих засобів і їх задачі (якого противника, де, коли, у взаємодії з ким і як знищити).