Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Етал_відпов.doc
Скачиваний:
1371
Добавлен:
31.10.2018
Размер:
7.57 Mб
Скачать

15. Місце, завдання, бойовий порядок і засоби посилення механізованого взводу в обороні (показати схемою).

Механізований взвод, уміло використовуючи свою зброю, місцевість та її інженерне обладнання, а також загородження, здатний завдати противнику, який наступає, великих втрат і утримувати позиції, що займає.

Він обороняється, як правило, в складі роти,

-у першому або в другому ешелоні,

- а також може знаходиться в резерві батальйону,

- призначатися в бойову охорону,

- бойовий розвідувальний дозор і вогневу засаду.

Механізований взвод, крім того, може придаватися танковій роті для її посилення. У кожнім конкретному випадку місце взводу і його роль будуть визначатися бойовим завданням, поставленим старшим командиром.

Бойове завдання взводу, що обороняється в першому ешелоні на головному напрямку, полягає в нанесенні всіма видами вогню у взаємодії з сусідами ураження противнику перед переднім краєм, відбитті його атаки й утриманні займаного опорного пункту. У випадку вклинення противника в опорний пункт або у проміжок з сусідом, взводу необхідно вогнем усіх засобів нанести йому максимальні втрати і не допустити його подальшого просування в глибину оборони і тим самим створити сприятливі умови для знищення його резервами старшого командира. Взводу в цьому випадку звичайно призначається менший за розміром опорний пункт, він одержує більше засобів посилення і підтримується великою кількістю артилерії і мінометів. Крім того, на підступах до опорного пункту зосереджуються основні зусилля вогневих засобів старших начальників.

Задача взводу другого ешелону роти полягає в підтримці вогнем взводів першого ешелону, у знищенні живої сили і бойової техніки, що прорвалася в опорний пункт роти, у відбитті атак противника й утриманні опорною пункту, який займає. У цьому випадку взвод отримає більший за своїми розмірами опорний пункт і менше засобів посилення чи взагалі їх не отримає.

Взвод, що обороняється в складі роти в другому ешелоні батальйону, отримує завдання знаходитися в готовності до знищення противника, що вклинився в оборону, і міцно утримувати займаний опорний пункт, а також бути в готовності до заміни підрозділів першого ешелону у випадку втрати ними боєздатності.

Взводу, що складає резерв, призначається район або опорний пункт, де він знаходиться в готовності до виконання раптово виникаючих задач або до посилення (заміни) підрозділів першого ешелону у випадку втрати ними боєздатності.

Взвод у складі роти може знаходитися в протидесантному резерві. У цьому випадку він займає район, веде розвідку повітряного противника, влаштовує інженерні загородження і підготовляє засідки в районах можливого висадження повітряних десантів противника і на ймовірних напрямках їхніх дій.

Взвод, призначений у бойову охорону, обладнує призначену позицію в інженерному відношенні і знаходиться в готовності до знищення розвідки противника, а також забороняє раптовий напад противника на головні сили батальйону.

Взвод, призначений у засідку, займає призначену позицію і ретельно маскує її. При підході противника до наміченого рубежу взвод раптовим вогнем з близької відстані знищує його.