Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Етал_відпов.doc
Скачиваний:
1371
Добавлен:
31.10.2018
Размер:
7.57 Mб
Скачать

29. Райони і рубежі, що призначаються підрозділу при переході в наступ з ходу (показати схемою). Бойові завдання взводу в наступі, їх зміст.(показати схемою).

Наступ з ходу взвод здійснює у складі роти з вихідного району, у якому здійснюється підготовка до наступу. У вихідному районі взвод розташовується приховано, у постійній готовності до відбиття можливого нападу противника, для чого обладнуються фортифікаційні споруди.

Для забезпечення своєчасного та організованого висування, розгортання і переходу в атаку підрозділам призначаються:

- маршрути висування,

- вихідний пункт (рубіж),

- пункти (рубежі) розгортання у ротні, взводні колони,

- рубіж переходу в атаку,

- а під час атаки у пішому порядку для механізованих підрозділів, крім того, і рубіж спішування.

Для механізованих підрозділів на автомобілях можуть призначатися місця посадки десантом на танки.

Маршрут висування звичайно вказується від вихідного пункту (рубежу) до пункту (рубежу) розгортання у відповідні колони, після чого підрозділи прямують колонними шляхами.

Вихідний пункт (рубіж) призначається для своєчасного початку висування підрозділів з вихідного району. Віддаль вихідного пункту (рубежу) від вихідного району може досягати 5—10 км, що забезпечує витягування колони батальйону із засобами посилення й початок руху із заданою швидкістю.

Рубіж розгортання у ротні колони призначається для початку розгортання колони батальйону у ротні колони й висування їх на свої напрямки атаки, має бути поза досяжністю вогню ПТКР, гармат і танків противника, що ведуть стрільбу прямою наводкою, і може призначатися за 4- 6 км від переднього краю оборони.

Схема: Райони і рубежі, які призначаються підрозділам при наступі з ходу.

Рубіж розгортання у взводні колони призначається по можливості за складками місцевості за 2 - 3 км від переднього краю оборони противника та повинен виключати ураження колон вогнем протитанкових засобів ближньої дії, гармат БМП та іншої зброї піхоти.

Залежно від обстановки і характеру місцевості віддаленість цих рубежів може бути різною. Наприклад, у випадку наступу у важкодоступних районах - меншою, а на відкритій рівнинній місцевості - більшою.

Рубіж переходу в атаку вибирається так, щоб висування до нього підрозділів здійснювалося потай, а віддаленість його забезпечувала ведення дійсного вогню з основних видів зброї й дозволяла підрозділам безупинно, на максимальній швидкості досягти переднього краю оборони противника у призначений час (“Ч”). Оскільки танкові й механізовані підрозділи з переходом в атаку повинні взаємно підтримувати один одного вогнем, віддаленість цього рубежу від переднього краю оборони противника не може бути більшою, ніж дальність дійсного вогню кулеметів та автоматів.

Рубіж переходу в атаку може призначатися на віддалі до 600 м від переднього краю оборони противника, а іноді й більше.

Рубіж спішування призначається якомога ближче до переднього краю оборони противника, звичайно у місцях, укритих від вогню його кулеметів і протитанкових засобів ближнього бою. Рубіж спішування має забезпечувати безпеку від розривів своїх снарядів (гранат), досягнення високої швидкості атаки і найменше напруження сил особового складу механізованих підрозділів.

Виходячи з цих вимог, рубіж спішування може збігатися з рубежем переходу в атаку. Від переднього краю оборони противника механізовані підрозділи залежно від обстановки іноді можуть переходити в атаку на бойових машинах піхоти (бронетранспортерах), а потім спішуватися на рубежі, призначеному ближче до противника, ніж рубіж переходу в атаку.

Бойові завдання взводу в наступі, їх зміст (показати схемою)

Бойова задача механізованого взводу у наступі включає:

- об’єкт атаки;

- і напрямок продовження наступу.

В окремих випадках, коли перед фронтом наступу противник не розвіданий, при постановці бойової задачі по радіо, а також при наступі в особливих умовах взводу може бути вказаний тільки напрямок атаки або напрямок продовження наступу.

Об'єктом атаки механізованого (танкового) взводу, як правило є противник в окопах або в інших фортифікаційних спорудженнях опорного пункту, а також окремо розташовані на напрямі наступу танки, бойові машини піхоти (бронетранспортери), кулемети і інші вогневі засоби противника.

Напрямок продовження наступу взводу визначається з таким розрахунком, щоб забезпечувалося виконання найближчої задачі роти.

З оволодінням призначеним об’єктом атаки взвод продовжує невпинний наступ в призначеному напрямку, в ході якого йому ставиться нова бойова задача.