Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Моd I-IV.doc
Скачиваний:
51
Добавлен:
11.11.2018
Размер:
1.19 Mб
Скачать

Vocabulary Notes

love affair – любовна історія

haunt(ed) – переслідувати (переслідувані)

strolls – прогулянки

linger – залишатися

gorge – об’їдатися

shrub – кущ

to go out – виходити, вибігати; to go about – розповсюджуватися; to go away - втікати ; to go back -повертатися ; to go by – проходити повз ; to go on - продовжувати; to go with – підходити, гармонувати .

treacherous – ненадійний

tough – дуже важко

overwhelming – вражаючий

burgeoning – зростання

abundant – багатий, рясний

profligate – марнотратство

profuse – щедрий

snowdrift – сніговий замет

snowplough – снігоочисник

thaw [TL]- відлига

flood [flAd]– повінь

torrid – пекучий

set in – починатися (встановлюватися)

unpredictable – не передбачуваний

Comprehension

1. Look up words in a dictionary, transcribe and learn them.

Depths, haunted, gorged, pause, severe, cycle, flooding, burgeoning.

2. Find the English equivalents of the following in the text.

1. В розпалі зими ми маємо звичку фантазувати про пори року, що минули, переслідувані згадками про старі весняні любовні історії, літні пригодами на закордонних узбережжях та самотні прогулянки по осінніх лісах. 2. Ми прокидаємось, щоб побачити мороз на газонах та на кінчиках листків кущів. 3. Хоча зима офіційно розпочинається 21 грудня, зазвичай у січні встановлюється справжня ходона погода. 4. Діти божеволіють від радості, ліплять сніговиків, грають сніжки, катаються на санчатах, ковзаються на ненадійній кризі озер та ставків, лякаючи своїх батьків, тоді коли дорослі планують вихідні, щоб покататися на лижах або сумують, коли йде мова про зими, що минули. 5. Ми також несподівано починаємо турбуватися про тварин, в основному про зайців, лисиць та оленів, коли ми бачимо їх сліди на снігу, голод привів їх до населених місць. 6. Розклад руху потягів перебивається снігом на коліях та снігоочисники змушені виїжджати доки снігові замети зроблять дороги непрохідними. 7. Це може мати багато переваг, але різноманітний клімат такий як наш, фактично показує, що насправді трапляється з нашим живим світом, появу на землі всіх ознак життя, початок життя в тому, що здається мертвим, незвичайне зростання рясного життя та марнотратства, щедре покоління фруктів та живих істот, перед тим, як сила повернеться назад до їхніх коренів. 8. В сильну спеку не завжди можна насолоджуватися літньою відпусткою, а на Різдво ти можеш збирати троянди.

3. Answer the following questions.

1. What habit do we have in the depths of winter? 2. When is snow unlikely? 3. What is overwhelming or heart-stopping? 4. What brings us to the brutal side of winter? 5. What can animals and birds do in winter? 6. What is rare in Western Europe? 7. When does the thaw set in? 8. What is there in different climatic zones? What advantages may this have? 9. Why aren’t summer holidays always enjoyed? 10. When does nature keep her word?

4. Find factual information in the text to prove the following.

1. With the approach of winter, nights become chilly. 2. The best thing that animals can do is to hibernate or, if not, build up winter supplies as squirrels do. 3. In winter transport becomes a problem, too. 4. A varied climate such as ours powerfully marks what is actually happening to our living world.

5. Break up the text into several parts. Give a title to each. State the main idea of each part.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]