Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
manuel 1-16 avec solutions .doc
Скачиваний:
290
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
1.68 Mб
Скачать

12. А) Поставте дієслово, що стоїть в дужках, в потрібній особі:

Взірець: C'est nous qui (partir). C'est nous qui partons.

l. C'est toi qui (apporter) les disques. 2. C'est moi qui (sortir) avec Antoine. 3. C'est nous qui leur (téléphoner). 4. Est-ce vous qui (aller) à l'étranger? 5. C'est moi qui (avoir) ces diapositives. 6. C'est nous qui (entrer) les derniers. 7. C'est moi qui (écrire) toujours à nos parents.

б) Составьте вопрос и ответ по образцу:

Взірець: Est-ce toi qui es sur cette photo? — Oui, c'est moi.

Est-ce vous qui partez avec nous? — Oui, c'est nous.

1. Tu tiens compagnie à ta sœur malade. 2. Tu sais leur adresse. 3. Vous voulez parler au directeur. 4. Vous proposez ce projet. 5. Nous devons faire ce reportage.

13. Перекладіть, використовуючи лексику до фраз:

Вибачте мене, я повинен вас залишити. 2. Ти поспішаєш? - Так, у мене справи. 3. Спочатку Пьер вивчає слова, а потім починає читати. 4, В три години діти обідають, а потім йдуть гуляти. 5. Починається дощ, а у мене немає парасольки. 6. Не забудьте закінчити свій репортаж до середи. 7. У вас є підручник англійської мови? 8. Скільки сторінок в цьому підручнику? 9. У нього вісім помилок в останньому диктанті. 10. Відкрийте підручники на вісімнадцятій сторінці. 11. Він хотів би вивчити ще одну мову. 12. Обід ще не готовий. 13. Скільки разів треба це повторити? 14. Він повинен нам подзвонити ще раз. 15. Я не можу знайти продовження цього тексту. 16. Не забудьте прочитати продовження цієї статті. 17. Ти любиш фрукти? - Так, (я їх) люблю, особливо, яблука. 18. У них в саду завжди багато фруктів. 19. Вона хоче залишити свого молодшого сина у матері. 20. Витри гарненько стіл, будь ласка. 21. Я хотів би провести тиждень у моїх родичів в Руані. 22. Скільки днів в тижні? - В тижні сім днів. 23. Через тиждень він їде у відрядження до Швейцарії. 24. Чому ти говориш так тихо? 25. Чому ви повторюєте кожне питання? 26. Залиш свій лист на столі. 27. У своєму останньому листі він запрошує мене до себе(сhez lui). 28. Скільки букв в цьому слові? 29. Скільки років твоїй молодшій сестрі? - Їй сім років. 30. Скільки тобі років? - Мені вісімнадцять років. 31. Сьогодні у мене багато роботи. 32. Чия це парасолька? - Не знаю.

14. Перекладіть, використовуючи лексику тексту:

1. Мені б хотілося стати журналістом. 2. Ця робота їх не цікавить. 3. Я не можу бути присутнім на цій нараді. 4. Ми завжди з цікавістю читаємо його репортажі. 5. Мені б дуже хотілося подивитися цей спектакль ще раз. 6. У якій годині починається концерт? 7. Він пише репортажі для розділу «Новини культури» . 8. Як називається передача, яку ви слухаєте? 9. Щодня Робер зустрічає цікавих людей: критиків, акторів, режисерів. Він часто буває на спектаклях і бере інтерв'ю у акторів і глядачів. 10. Ти знаєш, хто постановник цього спектаклю? 11. Скільки глядачів в цьому залі? 12. Увечері Робер заходить в редакцію і залишає свої статті в студії; на інший день диктор читає їх по радіо. 13. На інший день Франсуа дізнається новину: його друг йде їх редакції. 14. Він дуже любить свою професію і вважає її захоплюючою. 15. Як ти знаходиш цей фільм? - Я вважаю його малоцікавим. 16. У цьому фільмі є захоплюючі сцени. 17. Я часто зустрічаю їх на розі проспекту Шуазі. 18. На цих конференціях ми зустрічаємо багато цікавих людей. 19. Багато слухачів люблять його репортажі. 20. Він прагне тримати нас в курсі своїх справ. 21. Я не можу вам цього сказати, я не в курсі. 22. Що ви знаєте про життя цього художника? 29. Я прагну бути в курсі культурного життя країни.

RÉVISION

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]