Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
робоча программа Управління Персоналом 2007.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.04.2019
Размер:
437.76 Кб
Скачать

5. ІндивідуальнІ завдання

Індивідуальні завдання є однією із форм організації навчального процесу у вищій школі, яка має на меті поглиблення, узагальнення та закріплення знань, які студенти одержують в процесі навчання, а також застосування цих знань на практиці.

Індивідуальні завдання виконуються студентами самостійно під керівництвом викладача, як правило, окремо кожним студентом. До індивідуального завдання з дисципліни «Управління персоналом» відноситься написання реферату.

Мета написання реферату - поглиблення теоретичних знань, набутих студентами в процесі вивчення дисципліни.

Першим етапом написання реферату є вибір теми. Студенти обирають тему реферату на власний розсуд, але відповідно до тематики рефератів, визначеної кафедрою міжнародного менеджменту та маркетингу. За погодженням з викладачем студент може підготувати реферат на іншу тему, якої немає в цьому переліку.

Після вибору теми студент повинен розробити й скласти в письмовій формі його план. План теми слід розробляти після ознайом­лення з літературними джерелами, які висвітлюють питання і проблеми з теми дослідження. Це дасть змогу студенту детальніше уявити собі структуру реферату, послідовно викласти його зміст, повніше висвітлити коло питань, які мають бути вирішені.

План має включати лише ті питання, які безпосередньо стосуються теми і дають змогу повно і глибоко розкрити її.

Писати реферат потрібно на білому папері стандартного формату А4. Аркуші можна зшивати будь-яким способом, але так, щоб вони не розсипалися.

Титульний аркуш реферату повинен мати такий зміст: назва універ­ситету; назва кафедри; назва навчальної дисципліни; тема реферату; прізвище, ініціали студента; номер академічної групи; посаду, прізвище, ініціали викладача; дата подання реферату викладачеві на перевірку (день, місяць, рік).

За титульним аркушем йде детальний план реферату, в якому треба виділити вступ, два-три підрозділи основного змісту, висновки та список використаної літератури, додатки.

Складні таблиці, які не вміщуються в тексті, а також інші допоміжні матеріали включаються в додатки до роботи. При цьому в тексті на них робляться відповідні посилання.

Усі аркуші слід пронумерувати - порядковий номер ставиться в правому верхньому куті сторінки, при цьому нумерація починає ставитися на першому аркуші після вступу.

У кінці реферату дається повний список використаних джерел. Його необхідно скласти в певному порядку: спочатку наводяться законодавчі та нормативні акти, статистичні довідники, загальна та спеціальна літе­ратура за алфавітом.

Реферат має бути виконано і подано на кафедру не пізніше зазначе­ної в начальному плані дати.

Теми (наукові напрями) для підготовки рефератів за темами наведені у розділі 4 «Плани семінарських та практичних занять»

6. Самостійна робота студентів

Самостійна робота є основним засобом засвоєння студентом навчального матеріалу в час, вільний від обов'язкових навчальних занять.

Мета самостійної роботи. Самостійна робота студентів націлена на поглиблення вивчення курсу дисципліни, виробку навиків роботи з науковою та навчальною літературою. Вона базується на поглибленому опрацюванні лекційних матеріалів, законодавчих та інструктивних матеріалів і є необхідним етапом підготовки студента до семінарських та практичних занять.

Форми роботи:

  • Опрацювання лекційного матеріалу.

  • Опанування основними термінами та поняттями щодо здійснення зовнішньоекономічної діяльності.

  • Самостійна робота з підручником та періодичною літературою.

  • Вивчення законодавчих та нормативних матеріалів.

  • Підготовка до практичних та семінарських занять.

  • Підготовка до проміжного та підсумкового контролю.

Форми контролю самостійної роботи студентів:

  • Індивідуальні консультації.

  • Тестування.

  • Огляд монографій та періодичної літератури.

  • Індивідуальні співбесіди.

Студенти, які не отримали заліки з усіх тем курсу, до підсумкового контролю не допускаються.