Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Організація ділового туризму і виставкової діял...doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
2.25 Mб
Скачать

Реєстрація в аеропорті

  1. Не витрачайте часу в аеропорті більше, ніж це необхідно для виконання звичайних формальностей. Не перебуваєте в неохоронюваних місцях. Терористи неодноразово вибирали метою свого нападу більші скупчення людей.

  2. Дізнайтеся по телефону про можливі затримки рейсу. Після прибуття в аеропорт швидко пройдіть реєстрацію, паспортний контроль й очікуйте посадки в охоронюваному секторі або ж відразу пройдіть у літак.

  3. Використайте спеціальні зали чекання авіакомпаній. Хоча не всі спеціальні зали чекання розташовані за контрольно-пропускним пунктом, більшість із них відділені від загальних залів і не являють собою об'єктів для нападу. За право знаходження тут, як правило, необхідно вносити щорічний грошовий внесок, однак авторові відомо, що ще не було випадку, щоб терористи почали акцію в залі, зарезервованому для членів клубу авіакомпанії.

  4. Завжди займайте місце в залі чекання спиною до стіни. У такий спосіб ви зможете бачити все, що відбувається навколо.

  5. Не займайте місця у вікон. Це допоможе зменшити ступінь вашої уразливості від осколків, що летять, скла (при вибуху) і куль із вулиці.

  6. Стійте або сидіть біля колон, стійок або інших перешкод, які можуть служити вкриттям у випадку небезпеки. Оглядайтеся по сторонах. Стоячи в черзі на реєстрацію, уявіть собі, що б ви зробили, якби терористи раптово ввірвалися в будинок аеропорту, де б ви сховалися. Відзначте для себе торговельні автомати, дивани, інші предмети, за яких ви могли б укритися у випадку початку стрілянини.

  7. Якщо ви знаходитися в складі групи, якнайменше часу проводите біля стійки реєстрації. Нехай одна людина з вашої групи пройде реєстрацію за всіх, а інші відійдуть убік .

  8. Реєструйте свій багаж у стійки, а не осторонь. У багатьох аеропортах дозволяється реєструвати багаж тільки у стійок. Закрийте багаж на замок, щоб ніхто не зміг покласти вам наркотики або вибуховий пристрій. Наклейте бирки з вашим ім'ям й адресою на кожне місце багажу. Ніколи не використайте назви своєї компанії або урядової організації. Якщо незнайомець попросить вас пронести який-небудь предмет на борт літака, відмовтеся й негайно сповістите про це службі безпеки.

  9. Ніколи не стійте біля багажу, що залишений без догляду. У ньому може виявитися вибуховий пристрій. Не стійте біля урн, телефонних будок й інших предметів, у яких може бути закладений вибуховий пристрій.

  10. Якщо у вас з'явилися які-небудь підозри, повідомите владу аеропорту. Не соромтеся повідомляти про будь-якого пасажира, що поводиться дивно або не вписується в навколишнє оточення. Більшість людей занадто ввічливі, і тому з великим небажанням указують пальцем на кого-небудь. Цікаво те, як часто інші пасажири обчислювали терористів і повітряних піратів у своєму середовищі перед здійсненням терористичної акції, але нічого не сповіщали про це через острах образити людини, якщо вони виявлялися неправі.

  11. Не будьте допитливим. Якщо почалася метушня або почалася активізація діяльності сил безпеки, ідіть в іншу сторону (не біжіть, якщо людина, що переслідує вас, не здасться вам підозрілим).

  12. Падайте на підлогу, як тільки почуєте стрілянину або вибух. Накрийте голову руками для більшої безпеки. Це може здатися трохи грубим і безсердечним стосовно інших людей, але якщо ви виявилися на відкритому місці під час терористичної акції, інші пасажири можуть стати для вас укриттям.