Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Організація ділового туризму і виставкової діял...doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
2.25 Mб
Скачать

2.3. Стимуляція ділового туризму

У всіх розвинених країнах існують асоціації ділового туризму, спеціалізовані видання, учбові центри, проводяться виставки цієї сфери бізнесу. Наприклад, Американська Асоціація ділового туризму «SITE» (Society of Insentive and Travel Executives), об'єднує авіакомпанії, готелі, круїзні лінії, учбові установи, конгресні центри, консалтингові і страхові компанії, підприємства-туроператори інсентів-турів, транспортні компанії. Основні напрями роботи «SITE» – це маркетингова підтримка своїх членів, узагальнення і розповсюдження досвіду, видання спеціалізованої літератури.

Виходячи з тенденцій міжнародного ділового туризму, актуальності і перспективності даної галузі, в Україні у 2005 році була створена Міжнародна асоціація ділового туризму й торгівлі, яка покликана об’єднати підприємства й організації, що працюють у даній сфері. Це об’єднання буде представляти й лобіювати інтереси ділового туризму й індустрії торгівлі, виставок і ярмарків на державному й законодавчому рівнях, готуватиме довідкові, інформаційні матеріали й пропозиції для державних структур про розвиток сфери ділового туризму й торгівлі, про вдосконалювання ділового, інформаційного й професійного середовища для ведення бізнесу в Україні. Міжнародна асоціація ділового туризму й торгівлі покликана вирішити наступні пріоритетні завдання:

привернення уваги українського та іноземного туриста до можливостей ділового туризму в Україні;

розвиток міжнародної концепції ділового туризму в Україні;

розвиток потужної сучасної ділової інфраструктури в Україні;

надання консалтингової, маркетингової і юридичної допомоги;

створення мережі регіональних центрів ділового туризму;

сприяння залученню інвестицій для розвитку інфраструктури туристичного бізнесу в українських регіонах;

встановлення ділових контактів із спорідненими закордонними організаціями;

розробка нових програм і проведення заходів, спрямованих на вдосконалення середовища для ведення бізнесу в Україні, взаємну підтримку суб’єктів ринку ділових поїздок і послуг, розвиток в’їзного ділового туризму тощо.

Асоціація ділового туризму України / Асоціація ділового туризму України / BTA Ukraіne, організована в лютому 2007 року, - некомерційне об'єднання підприємств України, діяльність яких пов'язана з діловим туризмом й індустрією зустрічей, а також, підприємств й юридичних осіб, зацікавлених у розвитку ділового туризму в Україні.

BTA Ukraіne сприяє створенню в Україні потужної структури по організації ділових поїздок, зустрічей і конференц-послуг.

Сприяє просуванню України як туристичної країни на світовому ринку індустрії ділового туризму.

Проводить аналіз ринку ділового туризму в Україні. Вивчає світовий досвід розвитку індустрії й застосовує цей досвід на території України.

Що дає членство в BTA Ukraіne?

- професійне навчання шляхом стажувань й участі в міжнародних семінарах,

- забезпечення необмеженого доступу до безпосередніх постачальників послуг в усім світі,

- реклама й популяризація організації заходів на території України,

- рекламна підтримка учасників асоціації на території України й на світовому ринку послуг,

- лобіювання інтересів учасників асоціації в органах державної влади й вплив на процеси в законодавчій сфері України,

- співробітництво з дипломатичними й економічними місіями іноземних держав в Україні,

- співробітництво із закордонними професійними об'єднаннями з метою налагодження економічних відносин між Україною й іншими країнами.

- сприяння залученню інвестицій для розвитку індустрії ділового туризму в Україні,

- юридична підтримка членів асоціації з метою підвищення ефективності туристської галузі України, підвищення іміджу і авторитету нашої держави в туристському співтоваристві, залучення до світового інформаційного простору розроблено заходи щодо розширення міжнародного туристського співробітництва. Серед них – розвиток інформаційно-рекламної та виставкової діяльності, організація міжнародних і регіональних туристських салонів, ярмарків, бірж в Україні, зокрема в основних туристських ділових центрах: Міжнародного туристського салону «Україна» в Києві, Міжнародного туристського ярмарку «Крим. Курорти. Туризм» в Ялті, Міжнародного туристського ярмарку-виставки «Чорноморська Одіссея. Туризм. Відпочинок. Здоров’я» в Одесі, Міжнародного туристського салону в Харкові, Міжнародної туристської виставки «ТурЕкспо» у Львові, Міжнародного туристського ярмарку «Турконтакт» в Ужгороді; забезпечення планомірної та систематичної участі українських туристських підприємств у провідних зарубіжних міжнародних виставках: «ITB» у Берліні, «WTM» у Лондоні, «Fitur» у Мадриді, «MITT» у Москві, «EXPO» у Ганновері та ін.

Ці заходи сприятимуть швидким темпам росту кількості ділових контактів як українських, так і іноземних туристів, адже чим більше потенціал індустрії виставок і ярмарків, тим ефективніше здійснюється зовнішньоекономічне співробітництво, у тому числі в діловій туристичній сфері.