Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДОВІДНИК кваліфікаційних характеристик залізнич...doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
981.5 Кб
Скачать

61. Начальник резерву бригад рефрижераторних поїздів

Завдання та обов'язки. Організовує своєчасне забезпечення рефрижераторних секцій бригадами за встановленими нормами обслуговування. Забезпечує розроблення графіків та іменних розкладів роботи бригад. Проводить роботу з закріплення бригад за секціями та формує необхідний резерв підмінних бригад. Контролює час виходів після відпочинку та забезпечує своєчасну явку бригад на роботу. Регулярно здійснює оперативний зв'язок з поїзними бригадами, які знаходяться на лінії, з метою вирішення виробничих питань та своєчасної їх підміни. Організовує технічне навчання у колективах бригад та особисто бере участь в його проведенні. Складає перспективні, річні та квартальні плани перевірки теоретичних та практичних знань механіків рефрижераторних секцій, плани стажування щойно прийнятих. Перевіряє знання бригад з експлуатації та технічного обслуговування рефрижераторних секцій, нормативи витрат матеріалів палива, правила користування електропобутовим обладнанням, аварійно-рятувальними засобами, ведення та оформлення документації. Контролює та організовує роботу інструкторського складу колони та нарядників рефрижераторних бригад. За результатами перевірки оформлює відповідні документи та розробляє заходи з підвищення професійної майстерності. Вивчає, узагальнює нові форми організації праці під час експлуатації рефрижераторних секцій та контейнерів. Контролює дотримання нормального режиму роботи та відпочинку бригад, своєчасне надання їм вихідних днів та чергових відпусток. Забезпечує необхідний резерв бригад. Контролює дотримання виробничої та трудової дисципліни, правил та норм з охорони праці. Подає пропозиції про заохочення працівників, які відзначились, або накладання дисциплінарних стягнень на порушників виробничої та трудової дисципліни.

Повинен знати: Правила технічної експлуатації залізниць України, Інструкцію з руху поїздів та маневрової роботи на залізницях України; Інструкцію з сигналізації на залізницях України відповідно до кола обов'язків; постанови, вказівки та інструкції органів вищого рівня з експлуатації та технічного обслуговування рефрижераторного рухомого складу та контейнерів, організацію роботи рефрижераторних бригад; графік та розклад руху поїздів; порядок ведення маршрутів; нормативи особистої участі у виконанні заходів щодо запобігання аварійності; інструкцію про порядок розслідування та обліку нещасних випадків, пов'язаних з виробництвом на залізничному транспорті; постанови та накази про порядок навчання та перевірки знань з охорони праці керівників та спеціалістів підприємства; основи економіки, організації виробництва та управління; діючі положення про оплату праці; основи трудового законодавства; Закон України "Про залізничний транспорт";Положення про дисципліну працівників залізничного транспорту; правила внутрішнього трудового розпорядку; положення про робочий час та час відпочинку працівників залізничного транспорту; правила та норми охорони праці, виробничої санітарії та пожежної безпеки.

Кваліфікаційні вимоги. Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст або бакалавр). Післядипломна освіта в галузі управління. Стаж роботи за професією: для спеціаліста - не менше 2 років, бакалавра - не менше 3 років.