Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДОВІДНИК кваліфікаційних характеристик залізнич...doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
981.5 Кб
Скачать

75. Начальник служби електропостачання

Завдання та обов'язки. Керує діяльністю господарства електропостачання відповідно до Положення про галузеву службу електропостачання. Розробляє і впроваджує інженерно-технічні та організаційні заходи, що направлені на розвиток та покращання надійності роботи пристроїв електропостачання, підвищення безпеки руху поїздів, краще використання технічних засобів електропостачання. Планує та організовує технічні ревізії в дистанціях, контролює усунення недоліків. Узгоджує перспективні плани з розвитку господарства електропостачання. Узагальнює передові методи технічного обслуговування і розробляє рекомендації з їх впровадження. Проводить школи, семінари. Контролює стан технічних засобів господарства, якість роботи і дотримання трудової і технологічної дисципліни. Керує підбором та розставлянням керівних кадрів служби, дистанцій, підготовкою та розподілом молодих фахівців. Контролює кадрові та соціальні питання, використання та розподіл фінансових та матеріальних ресурсів. Забезпечує виконання виробничо-господарської діяльності дистанцій. Забезпечує функціонування комплексної системи охорони праці в господарстві електропостачання. Проводить розслідування та облік нещасних випадків, аварій. Забезпечує додержання вимог і правил з електробезпеки та пожежної безпеки в дистанціях з розробленням комплексних заходів, положень, інструкцій та інших нормативних актів, контролює їх виконання. Подає пропозиції начальнику залізниці щодо заохочення працівників, які відзначились, або накладання стягнень на порушників виробничої та трудової дисципліни.

Повинен знати: інструкцію з забезпечення безпеки руху поїздів під час виконання робіт на контактній мережі із знімної вишки; Правила технічної експлуатації електроустановок споживачів і правила охорони праці під час експлуатації електроустановок споживачів; схеми і умови зовнішнього електропостачання тягових підстанцій; схеми живлення контактної мережі, автоблокування та інших споживачів; однолінійні і монтажні схеми, схеми керування, автоматики, телемеханіки і захисту обладнання підстанцій, постів секціонування, пунктів паралельного з'єднання; порядок і методи планування ремонтних робіт; систему ремонтів і технологію ремонтних робіт; стандарти, технічні умови, інструкції і правила з технічного обслуговування, експлуатації, ремонту і випробування обладнання і пристроїв дистанції електропостачання; Правила технічної експлуатації залізниць України; Інструкцію з руху поїздів і маневрової роботи на залізницях України; Інструкцію з сигналізації на залізницях України; Закон України "Про залізничний транспорт"; Статут залізниць України; Кодекс законів про працю України; основи економіки, організації праці і управління; порядок затвердження планів виробничо-господарської діяльності служби; фінансування господарства; ведення технічної документації, обліку та звітності, Положення про дисципліну працівників залізничного транспорту; положення про робочий час і час відпочинку працівників залізничного транспорту; правила внутрішнього трудового розпорядку; правила і норми з охорони праці, виробничої санітарії і протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр або спеціаліст). Післядипломна освіта в галузі управління; Стаж роботи на посадах керівників нижчого рівня не менше 5 років.