Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДОВІДНИК кваліфікаційних характеристик залізнич...doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
981.5 Кб
Скачать

89. Начальник центру 3 обробки перевізних документів

Завдання та обов'язки. Організовує роботу з контролю за своєчасним і повним надходженням перевізних документів та звітів від станцій у технологічний центр, за правильним їх оформленням і визначенням провізних платежів на станції. Забезпечує якісне оброблення документів, повноту нарахувань та стягнень платежів, що належать залізниці, зборів і штрафів, правильну та повну підготовку і передавання інформації на інформаційно-обчислювальний центр (ІОЦ). Контролює отримання від інформаційно-обчислювального центру (ІОЦ) достовірної фінансової і статистичної звітності. Забезпечує своєчасне подання фінансовій службі та інформаційно-статистичному центру встановленої звітності. Вживає заходів щодо погашення відправниками і одержувачами вантажу дебіторської заборгованості за перевезення вантажу та вантажобагажу. Організовує роботу технологічного центру відповідно до типового технологічного процесу та інструкцій з оброблення перевізних документів, затверджених Укрзалізницею. Інструктує працівників станцій і технологічного центру з оформлення перевізних документів, документів з додаткових зборів і штрафів і нарахування провізних платежів. Здійснює контроль за дотриманням працівниками центру заходів пожежної безпеки і виробничої санітарії. Подає пропозиції щодо заохочення працівників центру або накладання стягнень на порушників виробничої і трудової дисципліни.

Повинен знати: постанови, розпорядження, накази та вказівки органів вищого рівня, методичні, нормативні та інші керівні матеріали з оброблення перевізних документів; правила перевезень вантажів; технологічний процес роботи станцій; технологічний процес роботи товарних контор станцій і технологічного центру з оброблення перевізних документів; Інструкцію з ведення станційної звітності; інструкції з оформлення перевізних документів; порядок складання фінансової і статистичної звітності; Закон України "Про залізничний транспорт"; Статут залізниць України; Положення про дисципліну працівників залізничного транспорту; основи економіки, організації виробництва, праці і управління; основи трудового законодавства; правила внутрішнього трудового розпорядку; положення про робочий час і час відпочинку працівників залізничного транспорту; правила і норми з охорони праці, виробничої санітарії і пожежної безпеки.

Кваліфікаційні вимоги. Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст або бакалавр). Післядипломна освіта в галузі управління. Стаж роботи за професією: для спеціаліста - не менше 3 років, бакалавра - не менше 5 років.

90. Начальник центру оперативно-технічного обліку роботи локомотивного депо

Завдання та обов'язки. Організовує роботу з своєчасного оброблення документів, які надходять, ведення обліку виробничих показників роботи локомотивного депо і складання звітності за встановленою формою на підставі зібраних даних. Забезпечує якісне оброблення інформації, контролює правильне складання звітності. Аналізує наявні дані про роботу депо. Узагальнені результати аналізу оперативно доводить до відома працівників підрозділу підприємства. Вивчає та впроваджує сучасні методи і засоби оброблення інформації, способи обліку і оброблення документації, що надходить. Підготовляє матеріали для передавання у інформаційно-статистичний центр. Вживає заходів щодо забезпечення робочих місць технічною оснасткою та необхідними матеріалами. Інструктує працівників щодо правильного заповнення первинної документації, форм звітності. Проводить роботу з підвищення технічних і економічних знань працівників. Координує роботу працівників центру. Контролює дотримання ними виробничої та трудової дисципліни. Подає пропозиції щодо заохочення працівників, які відзначились, або накладання дисциплінарних стягнень на порушників виробничої і трудової дисципліни.

Повинен знати: постанови, розпорядження, накази, вказівки та інші керівні матеріали згідно з колом обов'язків; основи технології виробництва; порядок складання звітних та облікових форм; вимірники роботи; порядок і методи їх розрахунку; правила експлуатації обчислювальної техніки; Положення про дисципліну працівників залізничного транспорту; основи економіки, організації праці і управління; основи трудового законодавства; правила внутрішнього трудового розпорядку; положення про робочий час і час відпочинку працівників залізничного транспорту; правила і норми з охорони праці, виробничої санітарії і пожежної безпеки.

Кваліфікаційні вимоги. Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст або бакалавр). Післядипломна освіта в галузі управління. Стаж роботи за професією: для спеціаліста - не менше 2 років, бакалавра - не менше 3 років.