Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДОВІДНИК кваліфікаційних характеристик залізнич...doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
981.5 Кб
Скачать

26. Черговий локомотивного депо (основного, зворотного)

Завдання та обов'язки. Здійснює оперативне керівництво підрозділами локомотивного депо, що пов'язане з видаванням локомотивів під поїзди та відправленням моторвагонного рухомого складу на лінію. Забезпечує своєчасне їх видавання та ставлення на поточний ремонт і технічне обслуговування відповідно до встановленого графіка. Забезпечує якісне виконання змінно-добових планів та оперативних планових завдань. Забезпечує своєчасне прибуття локомотивних бригад на роботу. Перед поїздкою локомотивних бригад, контролює їх стан та проходження медичного огляду, перевіряє посвідчення особи, інструктує методам безпечного проведення поїзда на дільницях з обмеженням швидкості руху, знайомить з документацією щодо безпеки руху, оформлює і видає проїзні документи. Контролює бережливе утримання локомотивів і електропоїздів, безпечне пересування їх деповськими коліями, наявність на локомотивах та електропоїздах автоматичної локомотивної сигналізації, автостопів локомотивів, приладів безпеки і радіозв'язку, інструменту, сигнального приладдя, освітлювальних приладів, протипожежного інвентарю, повне екіпірування паливом, охолоджувальною рідиною, піском, мастильними матеріалами, гальмовими башмаками. Контролює справне утримання стрілкових переводів на деповських коліях, поворотних кругів, екіпірувальних пристроїв, оглядових канав та інших пристроїв у цехах і на території депо. Стежить за дотриманням правил охорони праці, виробничої санітарії і пожежної безпеки всіма робітниками зміни під час виконання робіт та правильним оформленням встановленої документації. Стежить за дотриманням локомотивними бригадами встановленого режиму праці та відпочинку. Приймає маршрутні листи після поїздки. Веде настільний журнал та іншу встановлену документацію.

Повинен знати: Правила технічної експлуатації залізниць України; Інструкцію з сигналізації на залізницях України; Інструкцію з руху поїздів і маневрової роботи на залізницях України; накази, вказівки, нормативно-методичні матеріали та інші керівні документи згідно з колом обов'язків; будову, види поточних ремонтів, технічне обслуговування і експлуатацію локомотивів та електровозів, розподіл локомотивного парку за видами робіт; норми простою локомотивів та електропоїздів на поточному ремонті, технічне обслуговування та екіпірування; норми часу на пересування локомотивів та електропоїздів на коліях депо і на станції, на приймання і здавання локомотивів та електропоїздів локомотивними бригадами; план і профіль колії на дільниці обслуговування, технічно-розпорядний акт станції; графік обертання локомотивів та електропоїздів; розклад та швидкість руху поїздів; план-завдання на ставлення та випуск локомотивів та електропоїздів з поточного ремонту і технічного обслуговування; порядок ставлення локомотивів в запас і резерв; основи економіки, організації виробництва, праці і управління; основи трудового законодавства; правила внутрішнього трудового розпорядку; правила і норми з охорони праці, виробничої санітарії і протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Базова вища освіта відповідного напряму підготовки (молодший спеціаліст) або професійно-технічна освіта. Без вимог до стажу роботи.