Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДОВІДНИК кваліфікаційних характеристик залізнич...doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
981.5 Кб
Скачать

62. Начальник резерву локомотивних бригад

Завдання та обов'язки. Організовує роботу з своєчасного забезпечення локомотивів і моторвагонного рухомого складу локомотивними бригадами відповідно до чинного трудового законодавства і дотримання норм режиму праці і відпочинку. Забезпечує розроблення особистих розкладів роботи і підготовку необхідного резерву бригад. Бере участь у закріпленні локомотивних бригад за локомотивами. Контролює дотримання працівниками резерву локомотивних бригад посадових інструкцій, виробничої і трудової дисципліни, правил і норм з охорони праці і пожежної безпеки. Організовує і контролює роботу нарядників локомотивних бригад і перевіряє раціональне завантаження бригад протягом місяця (року), вживає заходів щодо ліквідації нераціонального використання робочого часу бригад і локомотивів. Проводить роботу щодо підвищення технічних і економічних знань працівників резерву. Вивчає і впроваджує передові методи у практику роботи локомотивних бригад. Подає пропозиції про заохочення працівників, які відзначились, або накладання стягнень на порушників виробничої і трудової дисципліни.

Повинен знати: Правила технічної експлуатації залізниць України; Інструкцію з руху поїздів і маневрової роботи на залізницях України; Інструкцію з сигналізації на залізницях України згідно з колом обов'язків; організацію роботи локомотивних бригад; порядок розроблення персональних розписів; графік і розклад поїздів; дільниця обслуговування бригадами; порядок оформлення маршрутів машиніста; Закон України "Про залізничний транспорт"; Положення про дисципліну працівників залізничного транспорту; Положення про робочий час і час відпочинку працівників залізничного транспорту; накази і розпорядження стосовно роботи локомотивних бригад; основи трудового законодавства; основи економіки, організації праці і управління; правила і норми з охорони праці, виробничої санітарії та пожежної безпеки на залізничному транспорті.

Кваліфікаційні вимоги. Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст або бакалавр). Післядипломна освіта в галузі управління. Стаж роботи за професією: для спеціаліста - не менше 2 років, бакалавра - не менше 3 років.

63. Начальник резерву провідників пасажирських вагонів

Завдання та обов'язки. Керує інструкторами, нарядниками поїзних бригад та всією виробничо-господарською діяльністю резерву провідників. Забезпечує виконання сервісного обслуговування пасажирів у поїздах. Організовує роботу поїзних бригад відповідно до встановлених норм обслуговування та чинного трудового законодавства і дотримання норм режиму праці і відпочинку. Контролює санітарно-технічний стан вагонів, забезпеченість їх знімним і незнімним обладнанням та його зберігання провідниками. Проводить інструктаж поїзних бригад перед початком рейсу, приймає звіти начальників поїздів щодо роботи протягом рейсу. Забезпечує впровадження передових методів обслуговування пасажирів, підвищення рівня технічних та економічних знань провідників і посилення відповідальності щодо безпеки руху поїздів. Бере участь у підборі кадрів і закріпленні поїзних бригад за поїздами. Проводить розбір випадків порушень трудової і виробничої дисципліни, скарг пасажирів, а також актів фінансових і санітарно-епідеміологічних перевірок. Контролює дотримання працівниками резерву провідників норм з охорони праці, виробничої і трудової дисципліни, правил внутрішнього трудового розпорядку. Подає пропозиції щодо заохочення працівників, які відзначились, або накладання дисциплінарних стягнень на порушників виробничої та трудової дисципліни.

Повинен знати: Правила технічної експлуатації залізниць України; Інструкцію з сигналізації на залізницях України; Інструкцію з руху поїздів і маневрової роботи на залізницях України відповідно до кола обов'язків; діючі інструкції, накази, розпорядження щодо роботи поїзних бригад; будову і правила експлуатації пасажирських вагонів; схеми формування пасажирських поїздів; порядок екіпірування, приймання і здавання составів; нормативи часу на ці операції, організацію роботи поїзних бригад; дільниці обслуговування поїзних бригад; Закон України "Про залізничний транспорт"; Положення про дисципліну працівників залізничного транспорту; основи економіки, організації виробництва і управління; основи трудового законодавства; правила і норми з охорони праці, виробничої санітарії і протипожежного захисту; положення про робочий час і час відпочинку працівників залізничного транспорту; правила внутрішнього трудового розпорядку; правила обліку і передавання відомостей щодо вільних місць і таких, що звільняються у пасажирських поїздах.

Кваліфікаційні вимоги. Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст або бакалавр). Стаж роботи у резерві провідників: для спеціаліста - не менше 2 років, бакалавра - не менше 3 років.