Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod diplom bakalavr BTMS.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
951.81 Кб
Скачать

1. Мета і завдання виконання кваліфікаційної роботи

Навчальним планом підготовки бакалаврів напряму 6.051401 “Біотехнологія” у 4 чверті 4 курсу передбачено виконання і захист випускової кваліфікаційної роботи (ВКР) – дипломного проекту (роботи).

Метою виконання і захисту ВКР є визначення практичної й теоретичної підготовленості інженера до виконання професійних завдань, встановлених Державним стандартом освіти за напрямом підготовки і завершується видачею диплома державного зразка про рівень освіти й кваліфікації.

Дипломний проект – самостійна розробка, що відповідає сучасним вимогам галузі і містить вирішення конкретного завдання, який у загальному випадку дипломний проект складається з графічної частини, пояснювальної записки та необхідних додаткових матеріалів. Дипломний проект повинен містити необхідну документацію, що становить основу проекту й виконується відповідно до вимог ЕСКД та ЕСТД. Дипломний проект, як правило, являє собою проект виробництва (удосконалення виробництва) цільового продукту або напівпродукту, складений на базі діючого виробництва або за результатами науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт.

Дипломний проект може бути частиною комплексних досліджень (проектних дій), виконаних студентом разом з іншими студентами. Право вибору зазначених форм - дипломний проект або дипломна робота - для конкретного студента має випускаюча кафедра.

У процесі роботи над дипломним проектом за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр вирішуються такі завдання:

  • розширення потужності діючого виробництва або організації випуску нового виду продукції;

  • удосконалення технології, систем контролю та апаратурного оформлення;

  • зниження енергоємності виробництва, використання енергозберігаючих технологій;

  • екологічної безпеки, вирішення питань охорони праці й техніки безпеки відповідно до сучасних вимог.

Студент є одноособовим автором ВКР і несе повну відповідальність за її підготовку. Студент зобов'язаний підібрати літературу, разом з керівником скласти розгорнутий план розрахунково-пояснювальної записки, календарний план виконання ВКР і графіки індивідуальних консультацій з керівником і консультантами, виконувати роботу відповідно до них, інформувати керівника про хід виконання ВКР; зібрати в період переддипломної практики вихідні дані для виконання ВКР; здати звіт і залік з переддипломної практики в установлені строки; викласти відповідно до завдання розділи ВКР у вигляді розрахунково-пояснювальної записки й оформити її відповідно до ДСТУ і нормативно-технічної документації; у встановлений термін пройти І та ІІ атестації з дипломного проектування, пройти попередній захист дипломного проекту, здати на перевірку рецензенту розрахунково-пояснювальну записку в зброшурованому виді й демонстраційний матеріал з підписами керівника й консультантів; усунути (за можливості) виявлені рецензентом зауваження; підготувати текст доповіді не більш, ніж на 7-10 хв; передати ВКР керівникові для відзиву не пізніше, ніж за 5 днів до основного захисту, здати секретареві Державної екзаменаційної комісії (ДЕК) не пізніше, ніж за 2 дні до основного захисту: відзиви керівника та рецензента, другий екземпляр заповненого завдання на проектування та залікову книжку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]