Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod diplom bakalavr BTMS.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
951.81 Кб
Скачать

3.3. Виконання дипломного проекту

Робота над дипломним проектом здійснюється студентом згідно календарного плану відповідно до завдання на дипломний проект. З метою організації ритмічної роботи студента, у завданні на проект заповнюється календарний план виконання окремих його етапів. Керівник встановлює години консультацій для студента на весь період виконання дипломного проекту, на яких обговорюються варіанти виконання розділів проекту, а також робить критичні зауваження, дає вказівки, поради, побажання по роботі над ним.

У період дипломного проектування студент користується інформаційними ресурсами НУХТ: фондами науково-технічної бібліотеки, читальними залами, комп'ютерними мережами й класами, а також іншими інформаційними джерелами, орієнтовний перелік яких наведений у додатку 1.

4. Структура кваліфікаційної роботи

4.1. Загальні вимоги

Склад і приблизний обсяг дипломного проекту (роботи):

- пояснювальна записка – 70-120 сторінок друкованого тексту формату А-4 (шрифт 14, міжрядковий інтервал - 1,5);

- графічна частина – 3 - 5 аркушів формату А-1, як правило, включає технологічну та апаратурну схеми, складальне креслення реактора або установки, схеми біохімічних перетворень або інший демонстраційний матеріал.

Зміст, структура, обсяг основної частини можуть змінюватися залежно від виду й специфіки проекту, але в загальному випадку пояснювальна записка до дипломного проекту має містити наступні документи, розташовані у зазначеному порядку::

- титульний аркуш;

- завдання на проектування;

- зміст;

- реферат;

- перелік умовних позначень (за необхідності);

- вступ;

- основна частина;

- список літератури

- додатки (за необхідності)

4.1.1. Титульний аркуш. Титульний аркуш заповнюється чорним кольором (або друкується) на спеціальному бланку встановленого зразка

4.1.2.Завдання на проектування. Завдання на проектування у вигляді бланку встановленого зразка заповнюється студентом разом з викладачем – керівником проекту в двох екземплярах: один студент підшиває до пояснювальної записки до дипломного проекту (роботи), а другий подає секретарю ДЕК разом з іншими документами.

4.1.3. Зміст. Зміст подають на початку дипломного проекту. Він містить найменування та номери початкових сторінок усіх розділів, підрозділів і пунктів. Вступ, реферат, висновки та список літератури не нумерують, інші розділи мають наскрізну нумерацію. Приклад написання змісту наведено у додатку 2.

4.1.4. Реферат. Реферат являє собою скорочене викладення суті проекту. У рефераті наводять:

- тему дипломного проекту;

- кількість сторінок пояснювальної записки, а також кількість рисунків, таблиць і бібліографічних найменувань;

- кількість і формат аркушів графічної частини проекту;

- ключові слова (для інформаційно-пошукових систем);

- завдання й мету проекту;

- методику проектування, нововведення й удосконалення, внесені у проект;

- результати роботи, висновки, галузі можливого застосування результатів роботи, перспективи її розвитку.

Орієнтовний обсяг реферату 2 000 знаків (приблизно 0,5 аркуша формату А-4).

Приклад оформлення реферату наведений у додатку 3.

4.1.5. Перелік умовних позначень. Якщо у дипломному проекті вжита специфічна термінологія, використано нові символи, позначення, то їх перелік може бути поданий у вигляді окремого списку, який розміщують перед вступом.

Перелік друкують двома колонками, в яких зліва за алфавітом наводять позначення (скорочення), а справа – їх детальну розшифровку.

У перелік не включають скорочення й умовні позначення, що повторюються у тексті менше трьох разів; їх розшифровують у тексті при першому згадуванні.

Приклад написання переліку позначень наведено у додатку 4.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]