Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
FIN 29.05.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
379.95 Кб
Скачать
  • Небезпечно напруга!

  • 220 вольт

  • Електрощитова

  • Небезпечно для життя

  • Запасний вихід

  • Пожежний кран

  • Гідрант

  • Пожежне водоймище

    1. Стан виробничого травматизму в школі.

Головною метою державної політики у сфері профілактики травматизму невиробничого характеру є забезпечення умов реалізації конституційного права кожного громадянина на охорону життя та здоров'я, підвищення рівня безпеки життєдіяльності населення, особливо дітей, як передумови сталого соціально–економічного розвитку країни.

З метою координації і впорядкування діяльності навчальних закладів, органів управління освітою і наукою з питання профілактики травматизму міністерством розроблено і затверджено «Заходи щодо профілактики травматизму невиробничого характеру на 2001–2005 роки», «Галузеву програму поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища в навчальних закладах, установах, підприємствах Міністерства освіти і науки України на 2001–2005 роки» і ряд інших програм щодо покращання профілактичної роботи серед учасників навчально–виховного процесу, на основі яких на місцях розроблені відповідні планові завдання.

Для посилення захисту дітей від виникнення і поширення інфекційних хвороб, харчових отруєнь розроблено і затверджено Комплексний план дій Міністерства освіти і науки України щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя учасників навчально–виховного процесу.

Для надання допомоги керівникам навчальних закладів перевидано «Збірник нормативних документів з безпеки життєдіяльності».

У більшості навчальних закладів проводиться певна робота щодо попередження нещасних випадків з дітьми у побуті. На початку навчального року та на передодні канікул у всіх закладах освіти були проведені інструктажі з безпеки життєдіяльності з вихованцями, учнями та студентами, на яких особливу увагу зверталось на безпечне поводження в побуті та на відпочинку. В школах та дошкільних установах проводилися виховні години, бесіди, рольові ігри, групові заняття по засвоєнню правил поведінки на водоймах з елементами тренінгу: «Не знаючи броду, не лізь у воду», «Поведінка на замерзлих водоймах», «Безпечна дорога до школи».

Значна увага приділяється формуванню здорового способу життя і навичок безпечної поведінки. Серед багатьох критеріїв результативності викладання «Основ безпеки життєдіяльності» є динаміка зниження рівня травматизму і смертності з вини учнів.

В навчальних закладах проводилось вивчення учнями правил пожежної безпеки. З метою поглиблення знань дітьми цих правил, в загальноосвітніх школах у 2005 році проведено «День знань правил пожежної безпеки».

За характером травм серед школярів найбільш поширеними є поверхневі рани та ушкодження, ушкодження судин, чужорідні тіла, переломи кісток рук , розтяги та вивихи, переломи кісток ніг, опіки та внутрішньочерепні травми. Переломи черепа, хребта, кісток тулуба, травми внутрішніх органів грудної та черевної порожнини, травми нервів і спинного мозку і саме серед травмованих дітей останньої групи спостерігається найбільший рівень летальності.

Для запобігання травматизму від електроструму було б доцільно проводити на уроках фізики додаткову роз'яснювальну роботу з підлітками.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]