Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod. men.12.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
856.58 Кб
Скачать

Самостійна робота

Завдання 34. Дайте характеристики основних змістових та процесійних теорій.

Теорії

Їх характеристика

Змістові:

- Туган-Барановського

- Маслоу

- Мак-Клелланда

- Герцберга

Процесійні:

-теорія очікувань Врума

- теорія справедливості

-комплексна процесійна

- теорія Портера-Лоулера

Завдання 35. Здійсніть класифікацію видів контролю за різними ознаками та розкрийте зміст попереднього, поточного і завершального видів контролю, а також централізованого і децентралізованого. Результати оформіть у вигляді таблиці.

Ознака класифікації

Вид контролю

Сутність та характеристика

Завдання 36. Обгрунтуйте регулюючі заходи, за умови, що на фармацевтичному підприємстві відповідно до розробленого в керуючій системі технологічного процесу здійснюється впровадження нової технологічної лінії з виробництва супозиторіїв. У процесі здійснення контролю у керованій системі виявлено високий процент браку, понаднормове використання сировини (лікарські субстанції, супозиторні основи). Результати оформіть у вигляді таблиці.

Управлінське рішення (приймається в керуючій системі)

Виконання управлінського рішення в керованій системі

Контролювання (виявлення недоліків, відхилень, неточностей тощо)

Регулювання

(усунення відхилень,

недоліків, неточностей)

Завдання 37. Підготуйте реферати на тему:

  1. Змістові теорії мотивування у працях українських вчених.

  2. Моральне та матеріальне стимулювання як основа процесійних теорій мотивування.

Література

1. Лекційний матеріал.

2. Громовик Б.П., Гасюк Г.Д., Левицька О.Р. Менеджмент і маркетинг у фармації. – К.: Медицина, 2008. – С. 96-124.

3. Менеджмент у фармації: Підручник /О.Є. Кузьмін, Б.П.Громовик, Г.Д.Гасюк, О.Р.Левицька, О.Г.Мельник.- За ред. О.Є.Кузьміна і Б.П.Громовика. – Вінниця: НОВА КНИГА, 2005.- С.89-142.

4. Мнушко З.Н., Дихтярева Н.М. Менеджмент и маркетинг в фармации, ч.І. Менеджмент в фармации /Под ред.З.Н.Мнушко.- Харьков: Изд-во НФаУ: Золотые страницы, 2007.- С.79-101.

Тема № 5: методи фармацевтичного менеджменту та стандарти управління

Актуальність теми. Методи фармацевтичного менеджмету – це способи і прийоми впливу керуючої системи на керовану на різних рівнях і ланках управління (фармацевтичне підприємство, підрозділ, служба тощо), а в прикладному аспекті – це сукупність способів і прийомів впливу на колектив працівників та окремих виконавців з метою досягнення місії організації та її цілей.

Методи фармацевтичного менеджменту спрямовані та орієнтовані на об’єкт управління (фармацевтичне підприємство, відділ, підрозділ тощо), тобто на працівників, які здійснюють різні види діяльності. Змістом методів менеджменту є специфіка прийомів і способів впливу.

Основним завданням керуючої системи є створення методів фармацевтичного менеджмету, за допомогою яких вона впливатиме на працівників, забезпечуючи їхню активність, керуючи їх діяльністю та координуючи її, адже головною ціллю методів фармацевтичного менеджмету є забезпечення гармонії, органічного поєднання індивідуальних, колективних та суспільних інтересів.

Мета заняття: Вивчити сутність і класифікацію методів менеджменту, які забезпечать здійснення виробничо-господарської діяльності і досягнення цілей та місії організації; сутність стандартів фармацевтичного управління.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]