Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod. men.12.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
856.58 Кб
Скачать

Самостійна робота

Завдання 80. Фасувальниця Павлів О.Т. згідно з графіком повинна в серпні піти в щорічну відпустку. У зв’язку з виробничою необхідністю надати їй відпустку не було можливості і завідувач аптеки запропонував Павлів О.Т. грошову компенсацію за невикористану відпустку. Фасувальниця погодилася. Чи немає в даній ситуації порушення КЗпП України?

Ст. 83

Завдання 81. Фасувальниця Петренко І.В. 1 березня подала заяву про звільнення за власним бажанням з 10 березня без поважних причин. Завідувач аптеки відмовив у звільненні з 10 березня, мотивуючи це тим, що в аптеці немає іншої фасувальниці і запропонував Петренко І.В. звільнитися з 15 березня. Остання не погодилася на пропозицію і з 11 березня не вийшла на роботу, вважаючи себе звільненою. Як повинен поступити завідувач аптеки в даній ситуації?

Ст. 38

Завдання 82. Провізор-аналітик Ковальчук Н.Б. була прийнята на роботу в аптеку №127 з умовою двомісячного випробувального терміну. Але через місяць завідувач аптеки розірвав з нею договір, мотивуючи це тим, що Ковальчук Н.Б. за результатами випробування не відповідає роботі. Провізор-аналітик не погодилася з рішенням завідувача аптеки про розривання трудового договору до закінчення терміну випробування. Обгрунтуйте, хто правий в даній ситуації?

Ст. 28

Завдання 83. Провізор-аналітик аптеки №1 Максимець I.Р., знаходячись в частково оплачуваній відпустці у зв’язку з народженням дитини, уклала трудовий договір з МП “В’язальниця” на 2 місяці по вив’язуванні нею виробів на дому з оплатою за виконану роботу. Завідувач аптеки видала наказ про припинення виплати Максимець I.Р. допомоги за ці два місяці роботи. Чи немає в даній ситуації порушення КЗпП України?

Ст. 179

Завдання 84. Фасувальниця Ковалишин А.Я. звільнилася з роботи за власним бажанням з 29 березня і отримала трудову книжку, а за розрахунком їй запропонували прийти 15 квітня – в день виплати заробітної плати. З 10 квітня Ковалишин А.Я. вже працювала на новому місці. Прийшовши 15 квітня за розрахунком, вона вимагала виплатити їй компенсацію за весь час затримки виплати належної її суми, тобто за період з 29.03 до 16.04. Адміністрація оплатила їй лише за період з 29.03 до 10.04. Хто правий у даній ситуації?

Ст. 116, 117

Завдання 85. Охарактеризуйте та вкажіть тривалість різних видів відпусток згідно з законом України № 504 від 15.11.1996р. «Про відпустки». Результати представте у вигляді таблиці.

Вид відпустки

Тривалість

Щорічна

Основна

Додаткова

Творча

Соціальна

Без збереження заробітної плати

Завдання 86. Підготуйте реферати на тему:

1. Ділова кар’єра в фармацевтичних організаціях.

2. Трудова адаптація персоналу у фармацевтичних організаціях.

Література

1. Лекційний матеріал.

2. Громовик Б.П., Гасюк Г.Д., Левицька О.Р. Менеджмент і маркетинг у фармації. – К.: Медицина, 2008. – С.216-252.

3. Менеджмент у фармації: Підручник /О.Є. Кузьмін, Б.П.Громовик, Г.Д.Гасюк, О.Р.Левицька, О.Г. Мельник. - За ред. О.Є. Кузьміна і Б.П.Громовика. - Вінниця, НОВА КНИГА, 2005.-С.253-292.

4. Мнушко З.М., Діхтярьова Н.М. Менеджмент та маркетинг у фармації, ч.І. Менеджмент у фармації: Підручник для фарм.вузів і факультетів/ За ред. З.М.Мнушко.- Харків: Основа, 1998.- С. 209-245.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]