Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kospekt_lektsiy_OPSTS.doc
Скачиваний:
181
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.2 Mб
Скачать

Раздатчик палива і мастильних матеріалів несе відповідальність за:

1) правильне зберігання і збереження палива і мастильних матеріалів;

2) своєчасне повідомлення начальнику постачання про несправності паливосховища, паливораздаточної колонки і мірного посуду;

3) своєчасний прийом і видачу палива і мастильних матеріалів;

4) правильне ведення і оформлення операцій по прийому і видачі палива і мастильних матеріалів;

5) дотримання встановлених правил пожежної безпеки, охорони купа і виробничої санітарії.

Тема 8. Організація централізованого керівництва автомобільними перевезеннями

Централізоване керівництво автомобільними перевезеннями вантажів організується в містах і промислових центрах, в яких знаходиться декілька вантажних автогосподарств, що входять в систему автомобільного транспорту загального користування.

Централізоване керівництво автомобільними перевезеннями вантажів передбачає зосередження в єдиному центрі функцій по організації і оперативному плануванню перевезень, диспетчерському управлінню роботою рухомого складу, а також по розрахунках за перевезення, з вилученням цих функцій з ведення вантажних автогосподарств, що знаходяться в даному пункті.

При цьому автогосподарства, експлуатаційна діяльність яких об'єднується централізованим керівництвом, залишаються на господарському розрахунку, зберігають самостійний баланс і інші принципи господарського розрахунку, вони несуть відповідальність за виконання встановленої ним виробничої програми (тонни і тонну-кілометри, коефіцієнти використання парку, пробігу і т. д).

При наявності в місті декількох вантажних автогосподарств автотрести (автоуправління), в систему яких входять ці автогосподарства, насамперед розглядають можливість і проводять укрупнення вказаних автогосподарств; при цьому одне з них виділяється головним, а інші реорганізуються в автоколони (філіали).

У цьому випадку керівництво експлуатацією парку всіх об'єднаних автогосподарств здійснюється відділом експлуатації єдиного автогосподарства.

Така форма централізації керівництва вантажними перевезеннями застосовна при наявності в місті 2 3 автогосподарств.

У склад укрупненого міського автогосподарства можуть бути також включені автогосподарства, розташовані в сусідніх сільських пунктах, з перетворенням їх в автоколони (філіали).

У тих містах, де не представляється можливим створити одне укрупнене автогосподарство, централізоване керівництво експлуатацією вантажного автомобільного парку здійснюється відділом крайового, обласного або територіального автотреста (автоуправління), розташованого в даному місті.

У великих містах, де крайові, обласні або територіальні автотрести (автоуправління) керують особливо розвиненою мережею міських і позаміських автогосподарств, в складі цих автотрестов (автоуправліннй) можуть бути організовані:

самостійна централізована служба експлуатації на господарському розрахунку, підлегла автотресту (автоуправлінню) і що об'єднує експлуатаційну діяльність міських вантажних автогосподарств;

міський автотрест з підкоренням йому вантажних автогосподарств, розташованих в даному місті, і покладанням на нього функцій централізованого керівництва перевезеннями вантажів.

Централізоване керівництво перевезеннями вантажів здійснюється відповідно до справжнього Положення, а також правил, інструкцій, наказів і інших керівних матеріалів, що видається вищестоящими організаціями.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]