Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KONSPEKT_KORPORATIVNOE_UPRAVLENIE.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
647.17 Кб
Скачать
  1. Корпоративна культура та її основні риси.

Корпорація функціонує на взаємодії зовнішнього і внутрішнього середовищ, заснованих на використанні матеріальних, фінансових, інформаційних, людських, інтелектуальних ресурсів.

Корпоративна культура- це середовище, яке засновано на етичних, духовних, культурних, поведінкових цінностях і нормах, що складаються в процесі еволюції загальнолюдського, національного, корпоративного і особистісного розвитку. Корпоративна культура історично складається особистостями і колективами людей та опосередковано впливає на процес і результати діяльності корпорації і.

Об’єкти впливу корпоративної культури:

  1. владні відносини і відносини контролю;

  2. ставлення до трудової діяльності;

  3. міжособистісні стосунки усередині груп;

  4. міжгрупові відносини;

  5. відносини із зовнішнім оточенням.

Концепція корпоративної культури почала складатися на початку 80-х років XX століття у США під впливом трьох наукових напрямів:

  1. стратегічного менеджменту,

  2. теорії організацій;

  3. організаційної поведінки.

Культура об'єднує в собі сукупність цінностей, норм, процедур управління, переконань, способів мислення і розуміння навколишнього світу, притаманних конкретній організації. Корпоративна культура — це нематеріальний бік діяльності організації, що стосується кожного, проте часто не береться до уваги. Тільки тоді, коли організації намагаються впровадити нову стратегію або провести реорганізацію, яка йде врозріз з основними культурними нормами і цінностями, вони зіштовхуються віч-на-віч із силою культури.

Культуру організації можна визначити як сукупність ідей, корпоративних цінностей і норм поведінки, що формуються в ході спільної діяльності для досягнення загальних цілей певної організації.

Корпоративна культура — це сукупність правил, звичаїв та сталої практики в галузі корпоративного управління, яка не отримала нормативного закріплення в законодавстві та базується на загальному культурному рівні суспільства, нормах моралі, діловій практиці тощо.

Розглядаються три рівні корпоративної культури:

  1. поверхневий рівень (охоплює зовнішні прояви) – до нього належать видимі і відчутні елементи культури: манера поведінки, мова, правила, фірмові і товарні знаки, фірмовий одяг, інтер'єр приміщень, архітектура будівель;

  2. смисловий рівень (охоплює цінності і вірування) - формує цінності і вірування корпорації, роз'яснює мету її існування;

  3. глибинний рівень (охоплює базові концепції і відносини) - цінності сприймаються автоматично на підсвідомості і вважаються істинними, незамінними, такими, що не потребують узаконення.

При створенні компанії основним джерелом корпоративної культури є її засновники і виконавча влада в особі вищого керівника. Особистості, які стоять на чолі виконавчих органів корпорації, привносять свою філософію життя, погляди на світ і суспільство, ідеї і цінності, поведінкові норми, особисту мову і манеру спілкування. Усі моральні і етичні цінності, які створюються певним стилем керівництва, можуть стати традицією і сформувати корпоративну культуру за умови успішної діяльності корпорації, формування сприятливого організаційного клімату і підвищення добробуту працівників. Згодом культура починає виконувати роль об'єднуючого фактора, що дає членам організації почуття організаційної ідентичності і породжує відданість корпоративним цінностям і переконанням.

Завдання корпоративної культури: