Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
files (1) / Власенко К.А. КПІ.docx
Скачиваний:
25
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
365.12 Кб
Скачать

1.2. Аналіз маркетингового середовища

В ході аналізу макро та мезо середовища, було виділено основні фактори, що мають вплив на діяльність компанії, було розглянуті основні загрози та можливості, що викликані цими факторами. Зведена таблиця макро та мезо факторів наведена у додатку Г.

В ході аналізу мікросередовища, було проаналізовано основних споживачів, конкурентів та контактні аудиторії компанії та на основі цього визначено вплив на діяльність підприємства.

Аналіз споживачів включив в себе проведення сегментування. Обґрунтування змінних сегментування наведено в додатку Д.

Також було виділено два найбільш перспективні сегменти для компанії:

1. Молоді люди, віком від 23 до 35 років, що мешкають у Києві, неодружені або одружені, але ще не мають дітей, з середній або високим рівнем доходу, які займають посади менеджерів або керівні посади, відкриті до прогресу та змін, відносяться до ранніх наслідувачів або ранньої більшості, які недостатньо поінформовані або зацікавлені в купівлі та байдуже, позитивно або з ентузіазмом відносяться до товару.

2. Люди віком від 36 до 55 років, які мають від 1 до 3 дітей, проживають у Києві, мають від одного до трьох дітей, з середній або високим рівнем доходу, займають керівні посади або рядові працівники, відкриті до прогресу та змін, відносяться до пізньої більшості, зацікавлені або готові до купівлі автомобіля, байдуже, позитивно або з ентузіазмом відносяться до товару.

В ході проведення дослідження важливого значення набуває інформація отримана в ході аналізу конкурентів, саме задля цього, необхідно визначити конкурентів тих марок, аналіз діяльності яких дасть змогу компанії розробити комплекс рішень стосовно покращення своєї діяльності.

На основі обраних параметрів визначимо основних конкурентів компанії.

Таким чином, серед конкурентів, що мають найбільші обсяги продажів перше місце належить Хюндай, де продажі досягли 11.068 машин у 2011 році, у той час коли Ніссан продав 4.453 машини. Хюндай обираємо для аналізу, як найсильнішу марку на ринку за обсягами продажів.

Серед конкурентів, з найбільшою часткою ринку перше місце належить Деу, що займає 10,1% ринку в той час як Ніссан належить 4,3% ринку. Але у цій конкурентній групі обираємо Шкоду, як найближчого до нас конкурента за часткою ринку та близького за такими характеристиками, як ціна і якість.

Серед конкурентів за швидкістю розвитку перше місце має Санг Йонг, що збільшив обсяги продажу у 2011 році порівняно з 2010 на 98,19%, в той час як продажі Ніссан скоротилися на 11,53% [19]. Але для аналізу обираємо Форд, який зріс на 84,14% та ближче до Ніссану за положенням на ринку.

Після аналізу мікросередовища було визначено фактори, які визначають слабкість чи силу компанії «АвтоАльянс» (додаток Е).

1.3. Визначення маркетингової управлінської проблеми

На основі проаналізованої інформації попередніх розділів згрупуємо основні сильні та слабкі сторони компанії, а також можливості та загрози, які можуть виникнути на ринку та мати вплив на діяльність компанії «АвтоАльянс Киев» на автомобільному ринку України. Отримані дані занесемо у таблицю SWOT-аналізу, яка представлена в таблиці 1.2.

Таблиця 1.2