Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
files (1) / Власенко К.А. КПІ.docx
Скачиваний:
25
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
365.12 Кб
Скачать

Аналіз сильних та слабких сторін фірми в порівнянні з конкурентами

Показники

Рейтинг конкурентів у порівнянні з компанією «АвтоАльянс»

-3

-2

-1

0

+1

+2

+3

1.

Використання вільного місця

●♦

2.

Організація зони відпочинку

♦▼

◘■

3.

Інформаційні матеріали

◘♦

4.

Додаткові послуги

■♦▼

5.

Надання інформації персоналом

6.

Робота персоналу

◘▼

7.

Особисті якості персоналу

■▼

◘♦

8.

Кредитна пропозиція компанії

♦▼

◘■

● – Офіційний дилер автомобілів Шкода;

♦ – Офіційний дилер автомобілів Хюндай;

◘ – Офіційний дилер автомобілів Форд;

■ – Офіційний дилер автомобілів Ніссан – ТОВ «Віді Санрайз Моторз»;

▼ – Офіційний дилер автомобілів Ніссан – ТОВ «Кій Авто».

Отже, аналізуючи таблицю можна зробити висновок про те, що порівняно з конкурентами компанія має слабку кредитну пропозицію, використання вільного місця в салоні, робота персоналу та наданні інформації, а також стосовно додаткових послуг. Але в свою чергу має сильні сторони в особистих якостях персоналу, інформаційних матеріалах та організації зони відпочинку.

Основні пропозиції споживачів стосовно покращення роботи консультантів становлять: підвищення ввічливості консультантів, ініціативності при продажу, зменшити час очікування на консультанта, підвищити інформативність відповідей.

Рекомендації стосовно оформлення покупки автомобіля: завчасно готувати документи для оформлення авто, зменшити кількість помилок при оформлені, збільшити швидкість доставки авто та оформлення.

Щодо пропозицій по оснащенню салону було визначено: зручніше розмістити інформаційні матеріали, слідкувати за наявністю всієї необхідної інформації в інфо-блоках, поставити банкомати у салоні.

Щодо покращення кредитування: зменшити кількість документів, зменшити відсотки, збільшити кількість пропозицій від банків.

Щодо загальних пропозицій було визначено: покращення якості сервісу на СТО, збільшити кількість авто для тест-драйву.

Також було визначено основні напрямки покращень, які рекомендується впроваджувати використовуючи досвід конкурентів:

– Кредитна програма.

– Стимулювання збуту. На цьому етапі доцільно використовувати досвід конкурентів стосовно побудови стимулюючої програми для споживачів. Отже, було визначено, що при стимулюванні доцільно будувати програму використовуючи товарне стимулювання, яке дає змогу залучити споживачів до відвідування СТО.

– Оснащення салону. В ході дослідження було виявлено основні переваги оснащення салону конкурентів: наявність банкоматів, автоматів для кави та водних кулерів, також це розміщення блоків з інформацією для споживачів та використання вільного місця в салоні, а саме системи розміщення автомобілів. Також кількість автомобілів представлених для розгляду та тест-драйвів.